16th aprilie 2021
Home » Drumul Expres Găeşti-Ploieşti. Valoarea investiției și ce rute importante leagă

Drumul Expres Găeşti-Ploieşti. Valoarea investiției și ce rute importante leagă

de reporterpenet

Drum expres intre Gaesti si Ploiesti
Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la semnarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru Drumul Expres Găeşti-Ploieşti, că acesta este un drum necesar, care va asigura şi centură ocolitoare pentru oraşul Găeşti.

Contractul are valoarea de 15,8 milioane de lei şi o durată de implementare de 24 luni. La acest moment, drumul expres nu are definitivat exact traseul, acest lucru urmând să fie stabilit în cadrul contractului semnat marţi la Găeşti.

După încheierea acestui contract urmează procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor. „Cei din Găeşti îşi doresc, pe bună dreptate, de o lungă perioadă de timp, să scape de traficul greu care tranzitează Găeştiul chiar prin centrul oraşului. Găeşti are nevoie de o centură ocolitoare şi iată că astăzi punem bazele proiectului care va duce la această soluţie de construcţie a centurii care va fi parte din drumul expres Ploieşti-Găeşti, un drum necesar care urmează să facă legătura între Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi când va fi gata şi până la Braşov şi A1”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Primul ministru a spus că în 2008, când era ministru al Transporturilor, a semnat contractul de modernizare a DN 72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Nu este întâmplător faptul că eu sunt legat de DN 72, deoarece în calitate de ministru al Transporturilor, am semnat în 2008 reabilitarea DN 72, care, sigur, nu s-a terminat în mandatul meu, dar a fost realizată în baza contractului semnat în mandatul meu, care a fost singura lucrare importantă în infrastructura de transport în judeţul Dâmboviţa. Vreau să vă mai spun că obiectivul nostru este să semnăm cât mai repede contractul de proiectare şi execuţie pentru lărgirea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte, să semnăm contractul de reabilitare pe DN 71 Târgovişte-Sinaia şi, nu în ultimul rând, să facem ce am promis în momentul în care Renault a decis să investească la Titu pentru cel mai modern centru de testare, să ne ţinem de cuvânt şi să realizăm lărgirea la patru benzi a DN 7 Bâldana-Titu”, a mai spus Orban.

Sursa: economica.net

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult