12th august 2022
Home » Drumul Express Târgoviște – București, în etapa avizului favorabil pentru studiul de prefezabilitate

Drumul Express Târgoviște – București, în etapa avizului favorabil pentru studiul de prefezabilitate

de reporterpenet

Consiliul Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a avizat favorabil atudiul de prefezabilitate pentru proiectul privind realizarea Drumului Express Târgoviște – București.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

“Suntem în grafic! Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării și începe să devină un proiect de investiții matur pentru a avea acces la finanțare europeană. După obținerea avizului, proiectantul poate începe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat să se încheie în februarie 2024. Atunci vor fi create premisele obținerii avizelor necesare emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și elaborării documențiilor necesare inițierii procedurii de achiziție publică în vederea realizării obiectivului de investiții Drum Expres București – Târgoviște”, a precizat Ionuț Săvoiu.

În cadrul Studiului de Prefezabilitate au fost studiate 4 variante/ alternative de traseu. Au fost selectate 3 variante de traseu pentru analiză multicriterială și proiectare în faza studiului de fezabilitate.

Variantele selectate au între 61 și 63,2 km, 5 noduri rutiere și cca 17-24 poduri. Ampriza estimativă a drumului va avea 40 m și vor fi expropiate aproximativ 253 hectare. Valoarea investiției este estimată între 1.520 și 1.635 milioane lei la faza studiului de prefezabilitate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult