16th aprilie 2021
Home » Drumul Transbucegi, închis din cauza unei avalanşe

Drumul Transbucegi, închis din cauza unei avalanşe

de reporterpenet

Transbucegi, drumul judeţean care face legătura, prin munţi, între Sinaia şi Cabana Piatra Arsă, este închis, vineri, din cauza unei avalanşe, anunţă Poliţia Prahova.

„Circulaţia pe DJ 713 – Transbucegi) a fost închisă începând cu ora 11:00, din cauza unei avalanşe produse în zona Dichiu, jud. Dâmboviţa”, a transmis, vineri Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Transbucegi, cunoscut turiştilor şi sub denumirea „Drumul Babelor”; face legătura între staţiunea Sinaia din judeţul Prahova şi străbate platoul Bucegi, până la cabana Piatra Arsă din judeţul Dâmboviţa.

Alături de Transfăgărăşan şi Transalpina, acest drum este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din România.

TransBucegi are o lungime de 17 kilometri şi  începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.
Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteşte brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

2 comentarii

Drumul Județean 713 (TRANSBUCEGI) este închis, din nou. Vreme rea în weekend 12/02/2021 - 10:05

[…] a doua oară în această lună, una dintre cele mai frumoase șosele din țară, Transbucegi, este închisă circulației rutiere din cauza condițiilor meteo […]

Raspunde
DJ 713 TransBucegi a fost redeschis circulaţiei rutiere 19/02/2021 - 10:38

[…] Drumul Transbucegi, închis din cauza unei avalanşe […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult