25th iulie 2024
Home » Drumurile, marea problemă pentru șeful Rondocarton: „Nu se sesizează nimeni”

Drumurile, marea problemă pentru șeful Rondocarton: „Nu se sesizează nimeni”

de reporterpenet
Drumurile, marea problemă pentru șeful Rondocarton: "Nu se sesizează nimeni"

Drumurile, marea problemă pentru șeful Rondocarton: „Nu se sesizează nimeni”

Şeful fabricilor de carton ondulat Rondocarton din Târgovişte şi Cluj se plânge de starea drumurilor din țară. Acesta spune că fabricile încarcă încărcă şi descărcă 100 de camioane zilnic, iar cea mai mare problemă rămâne modul în care se circulă pe şosele și blocajele din trafic.

Teofil Câmpean, şeful fabricilor de carton ondulat Rondocarton din Târgovişte şi Apahida (Cluj-Napoca), parte a grupului austriac Rondo Ganahl, cu afaceri de 80 de milioane de euro anul trecut, spune că  afacerea se va menţine pe creş­tere şi în acest an şi că a bugetat un avans cu o cifră.
„Ne vom apropia în acest an de pragul de afaceri de 100 de milioane de euro, obiectivul principal fiind eficientizarea operaţiunilor după investiţiile realizate în tehnologizare. Am bugetat şi o creştere a cifrei de afaceri cu 7%, fabricile lucrează aproape de capacitatea maximă“, a declarat pentru ZF Teofil Câmpean, şeful fabricilor.
Compania Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 20 mil. euro pentru modernizarea fabricilor de carton ondulat din Apahida (Cluj) şi Târgovişte. Proiectul de modernizarea a fabricilor deţinute de austrieci în România se va derula pe parcursul a doi ani şi va fi susţinut din fonduri proprii.
Fabricile de carton ondulat Rondocarton din Apahida şi Târgovişte au o capacitate totală de 120 de milioane de metri pătraţi de ambalaje pe an fiecare, potrivit informaţiilor de pe site-ul grupului austriac.
„Investiţiile din acest an în modernizarea fabricilor din Apahida şi Târgovişte sunt estimate la 12-15 milioane de euro, urmând ca anul viitor să mai alocăm încă 5 milioane de euro pentru finalizarea acestui proiect. Vom realiza proiectul de modernizare din fonduri proprii, fiindcă în România, pentru o multinaţională este destul de greu să atragă fonduri nerambursabile, de tipul ajutoarelor de stat, sau fonduri europene“, a mai spus Teofil Câmpean.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult