21st mai 2024
Home » După Renault şi Rondocarton se vaită de starea drumurilor: „Tirurile fac şi 14 ore pe rute de patru ore. Este ruşinos şi păgubos“

După Renault şi Rondocarton se vaită de starea drumurilor: „Tirurile fac şi 14 ore pe rute de patru ore. Este ruşinos şi păgubos“

de reporterpenet

rondocarton_-_targoviste_01-14-17-42

Teofil Câmpean, executivul român care conduce fabricile de 60 mil. euro ale producătorului austriac de carton Rondo Ganahl, spune că dezvoltarea României este blocată de infrastructura deficitară de transport.

„Tirurile fac şi 14 ore pe rute care ar trebui parcurse în patru ore. Este ruşinos şi foarte păgubos că nu avem infra­structură de transport. Nu ajungem departe aşa. Să ne uităm la proiectele cu autostrada Tran­sil­vania, la Co­mar­nic-Braşov. Nu văd nicio iniţiativă“, a spus el, citat de zf.ro.

România se află la coada clasamentului european în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, având doar 645 kilometri de autostrăzi, iar principalele coridoare de transport stau încă între analize şi studii de fezabilitate în sertarele de la transporturi.

Problema sufocării economiei în condiţiile în care tirurile încărcate cu marfă merg cu o viteză medie de 40 de kilometri la oră a fost semnalată de mulţi manageri şi antreprenori.

Rondocarton are fabrici lângă Cluj şi la Târgovişte, centre în care lucrează 270 de oameni. Din cele două fabrici pleacă zilnic 50-100 de tiruri cu ambalaje de carton către clienţi din ţară, iar 10% din producţie merge la export.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult