13th aprilie 2021
Home » Efectele cresterii salariului minim pe economie

Efectele cresterii salariului minim pe economie

de reporterpenet

lei-noi_11701000

1 iulie a venit cu vesti bune pentru cei cu venituri mici. Salariul minim brut va creste cu 50 de lei, de la 850 lei la 900 de lei. De majorarea cu 50 de lei a salariului minim brut se vor bucura 966.405 angajaţi.

Acestia vor incasa doar 672 de lei net pe luna, dupa ce li se vor retine contributiile catre stat, adică cu 34 de lei mai mult decat acum.Creșterea salariului minim din 1 iulie presupune insa cheltuieli suplimentare pentru angajatori. Mai exact, acestia vor plati in plus de luna viitoare peste 60 de lei lunar. In primul rand, angajatorii vor trebui sa plateasca fiecarui angajat cu 50 de lei mai mult decat pana acum. In al doilea rand, la cei 50 de lei, se vor adauga alti 14 lei pentru contributiile la stat pe care angajatorii vor trebui sa le achite.Un efect al creşterii salariului minim va fi şi majorarea amenzilor pentru şoferi. Asta pentru ca un punct de amenda reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie. Astfel, cea mai mică sancţiune va creşte de la 170 de lei la 180 de lei. Cele mai mari amenzi prevăzute de Codul rutier se vor încadra, între 1.890 de lei şi 9.000 de lei.Aceasta este cea de a doua majorare operata de Executiv in acest an, dupa ce la 1 ianuarie salariul minim pe economie a crescut la 850 de lei lunar, de la 800 de lei lunar. Angajatorii care stabilesc salarii mai mici decat cel minim risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 lei.

Salariul minim va creste din 1 iulie la 900 de lei.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult