20th ianuarie 2022
Home » Electoral. Lavinia Ionescu susţine planul național de resurse umane în medicină

Electoral. Lavinia Ionescu susţine planul național de resurse umane în medicină

de reporterpenet

lavinia-ionescu-pnl1

Peste 14 000 de medici români s-au stabilit în Occident în ultimii 15 ani, ceea ce, pe lângă subfinanţarea sistemului, duce la criză profundă în sănătatea românească, care afectează siguranţa populaţiei. Problemele sunt de ambele părţi atât pentru medici şi personalul medical, cât şi pentru pacienţi.

PNL PROMOVARE

„Partidul Naţional Liberal crede că fenomenul migraţiei medicilor poate fi stopat prin dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 şi creşterea salariilor asistenţilor medicali, anual, cu 20% începând cu aceeaşi dată. Odată cu alocarea unui buget suficient, este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate, care să elimine corupția, politicul și conflictele de interese din managementul spitalelor, care să ofere condiții de muncă și de dezvoltare decente, astfel încât medicii noștri să rămână în țară. Sunt necesare realizarea și punerea în aplicare a unui plan național de resurse umane pentru reprofesionalizarea administrației și a managementului în sistemul medical din România. Este nevoie de un sistem transparent, meritocratic, etic, care să pună pacientul în centrul său”, a declarat Lavinia Ionescu, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor.

Lavinia Ionescu este medic primar la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Târgovişte şi director medical al Centrului Medical Polimed. Lavinia Ionescu ocupă poziţia a treia pe lista de candidaţi ai PNL, în judeţul Dâmboviţa.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult