29th noiembrie 2021
Home » Elevi pompieri și jandarmi au depus jurământul de credință

Elevi pompieri și jandarmi au depus jurământul de credință

de reporterpenet


Mai mulți elevi jandarmi și pompieri, care se află în stagiui de practică, au depus jurământul militar și vor servi patria în următorii ani.

10 elevi ai Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti și patru elevi jandarmi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, care se aflau în practică, au depus jurământul militar, fiecare în unitatea din fac parte.

Au avut loc două ceremonii la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Elevi pompieri şi jandarmi au depus jurământul de credinţă

Într-un cadru restrâns, impus de condițiile de distanțare socială, la sediile celor două instituții, elevii pompieri și jandarmi și-au rostit numele cu voce tare și au rostit legământul sacru faţă de ţară.

În fața drapelului tricolor, după ce fiecare și-a rostit numele, au depus jurământul de credinţă faţă de ţară: ,,Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult