26th octombrie 2021
Home » Europe Direct Târgoviște – Poezii pentru sufletul copiilor

Europe Direct Târgoviște – Poezii pentru sufletul copiilor

de reporterpenet
Europe Direct Târgoviște - Poezii pentru sufletul copiilor

Europe Direct Târgoviște – Poezii pentru sufletul copiilor

Programul „Şcoala Altfel” iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Sportului şi Tineretului, aduce un suflu nou învăţământului românesc, axându-se pe activităţi care depăşesc sfera curriculară şi aduc o mare însemnătatea întregii comunităţi şcolare prin experienţele cu ample valenţe formative pentru toţi cei implicaţi: copii, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai comunităţii locale.

În cadrul acestui program, în data de 6.06.2017, la Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 Târgovişte s-a desfăşurat activitatea „Poezii pentru sufletul copiilor”, susţinută de domnul Vlăduţ Andreescu, manager EUROPE DIRECT Târgoviște și invitații săi: scriitorul Alex Vâlcu şi doamna bibliotecar Grigorescu Liliana de la Biblioteca Orășenească Titu.

La activitate au fost prezenţi preşcolarii grupelor mari şi mijlocii din grădiniţă, coordonaţi de doamnele educatoare Boroş Oana, Antohe Monica, Diaconeasa Elena, Enache Larisa, Ionescu Ana-Maria, Pătru Adriana. În acest an, am dedicat acțiunile împlinirii a 10 ani de la intrarea României și Bulgariei în Uniunea Europeană.

Elevi ED 2

În deschiderea activităţii, scriitorul Alex Vâlcu le-a prezentat copiilor cărţile pentru copii scrise de el: „Lunile anului”, „Prietenii mei dragi” şi „Prietenii copilăriei”, inspirate din natură şi lumea vieţuitoarelor. Pe parcursul întregii activităţi, 50 de minute, copiii au fost antrenaţi, au fost stimulaţi să-şi expună părerile, impresiile despre poeziile audiate.

Activitatea a fost interactivă, au fost îmbinate armonios cântece pentru preşcolari, cu poezii şi jocuri de mişcare inspirate din poveştile cunoscute.

Prin aceste activităţi încercăm să-i atragem pe copiii către bibliotecă, să le insuflăm dragoste şi respect pentru carte, pentru citit, pentru autorii cărţilor.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult