15th iunie 2024
Home » Evaziune fiscală în domeniul construcțiilor, în Dâmbovița. Ce metodă au găsit peștii imobiliari pentru a eluda legea VIDEO

Evaziune fiscală în domeniul construcțiilor, în Dâmbovița. Ce metodă au găsit peștii imobiliari pentru a eluda legea VIDEO

de reporterpenet

Patru persoane din Dâmbovița sunt cercetate pentru evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. Potrivit anchetatorilor, suspecţii construiau case pe care le vindeau cu sume mai mici în acte decât în realitate.

Poliţiştii din Dâmboviţa a făcut percheziții, joi, 16 noiembrie 2023, la mai multe adrese, într-un dosar de evaziune fiscală şi mărturie mincinoasă. Patru persoane fizice sunt suspectate că în ultimii ani au construit imobile pe care le-au vândut, menţionând în documente preţuri subevaluate, uneori doar ale terenurilor.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în perioada martie 2016 – ianuarie 2023, patru persoane ar fi ascuns sursa impozabilă, în sensul că, în calitate de persoane fizice, ar fi desfăşurat activităţi economice de construire a bunurilor imobile pe care, ulterior, în nume personal, prin folosirea unor persoane interpuse sau prin menţionarea unor preţuri mai mici ori doar a terenului în contractele de vânzare-cumpărare, le-ar fi vândut către diferite persoane fizice sau juridice. Astfel, ar fi fost obţinute venituri care nu ar fi fost declarate organelor fiscale, urmărindu-se sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat”, informează Poliţia judeţeană Dâmboviţa.

În dosarul instrumentat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa aceştia fac, joi dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în judeţ.

Anchetatorii au mandate de aducere pe numele a cinci persoane care vor fi duse la audieri, în dosarul penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi mărturie mincinoasă.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult