25th septembrie 2021
Home » “Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre” – la Muzeul de Istorie

“Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre” – la Muzeul de Istorie

de reporterpenet
“Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre” - la Muzeul de Istorie

“Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre” – la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie găzduiește zilele acestea expoziția “Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre”. La eveniment a participat și Ministrul-Consilier al Ambasadei Republicii Moldova în România – Valeriu Turea.

Evenimentul face parte dintr-un program de activităţi menite să întărească legăturile culturale şi bunele relaţii de colaborare dintre judeţul Dâmboviţa şi Raionul Ialoveni, în baza acordului de înfrăţire stabilit printr-o Hotărâre de Consiliu Judeţean.

„În cadrul expoziției, deschise publicului până la data de 31 august 2017, sunt prezentate obiecte valoroase aflate în colecția particulară a domnului Petru Costin, întemeietorul Muzeului Serviciului Vamal, membru fondator al Clubului colecţionarilor din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Expozitie arme

Printre piesele expuse se regăsesc numeroase tipuri de arme albe: topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii, dar și obiecte de harnașament: zăbale, catarame, chingi, scări de șa).

„Astfel, de la topoare cu o vechime milenară până la baionete militare de secol XX, vizitatorul va avea în faţă o istorie vie, neîntreruptă a ingeniozităţii umane pe tărâmul armamentului. Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mulţumit organizatorilor şi a salutat iniţiativa colecţionarului Petru Costin, asigurându-l de întreg sprijinul pentru proiecte viitoare”, se mai arată în document.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult