16th mai 2021
Home » Examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020. Măsuri stricte pentru viitorii profesori, în vederea limitării răspândirii COVID-19

Examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020. Măsuri stricte pentru viitorii profesori, în vederea limitării răspândirii COVID-19

de reporterpenet

Calendar definitivat 2020: Înscrierea se realizează până pe 18 ...
Miercuri, 22 iulie, are loc la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ (sesiunea 2020). Candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 8:00 și, cel mai târziu, la ora 8:45, în baza unui act de identitate/pașaport valabil.

În județul Dâmbovița sunt 121 de candidați. Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, se va desfășura miercuri, 22 iulie, începând cu ora 10:00, la Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște.

Potrivit ISJ Dâmbovița, dintre cei 123 de candidați înscriși la începutul anului școlar, au fost admiși la proba scrisă 121 de candidați la 23 de discipline de examen, care au îndeplinit cumulativ mai multe condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

„Având în vedere contextul pandemic care a impus o serie de restricții, inclusiv suspendarea cursurilor în școli, începând cu data de 11 martie 2020, candidații au fost admiși la proba scrisă cu condiția susținerii unei singure inspecții la clasă (spre deosebire de anii anteriori, când se susțineau două inspecții). De asemenea, candidații au avut posibilitatea să solicite echivalarea rezultatului obținut la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat. De asemenea, portofoliul profesional a putut fi transmis și online la inspectoratul școlar, spre evaluare”, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmbovița.

Conform Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, în vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 8:00 și, cel mai târziu, la ora 8:45, în baza unui act de identitate/pașaport valabil.

„În acest sens, vor fi respectate toate măsurile specifice în vigoare, aplicabile în cazul examenelor naționale, referitoare la normele de acces în centrele de examen, pentru protejarea candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2. În fiecare sală de examen au fost repartizați maximum 9 candidați. Accesul candidaților se va realiza prin două căi de acces din curtea interioară a colegiului, dinspre strada Ana Ipătescu”, precizează ISJ.

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt „învățământ preșcolar în limba română” (34 de candidați), „învățământ primar în limba română” (21), și „educație fizică și sport” (13).

Subiectele și baremele de evaluare sunt asigurate de către Centrul National de Politici și Evaluare în Educație și vor fi afișate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro și la avizierele centrelor de examen.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult