4th martie 2021
Home » Există viață și după COVID. Ce terapie trebuie să urmezi pentru recuperarea funcției respiratorii

Există viață și după COVID. Ce terapie trebuie să urmezi pentru recuperarea funcției respiratorii

de reporterpenet

Statisticile arată peste 25% din pacienții vindecați de COVID-19 rămân cu sechele respiratorii și pulmonare. Din fericire, specialiștii au găsit soluția pentru o recuperare eficientă a capacității pulmonare în urma infecției cu SarS-CoV-2.

Cu toții știm că oxigenul este combustibilul organismului uman. Odată respirat, plămânii îl preiau și îl transportă prin sânge la nivelul tuturor organelor și țesuturilor. Oxigenul este esențial în realizarea funcțiilor biologice la nivel celular, de aceea, o scădere a cantității de oxigen la nivelul acesteia poate provoca dezechilibre și, astfel, disfuncții la nivelul organelor vitale.

Când organismul se confruntă cu dificultăți în furnizarea de oxigen necesar organismului, apar simptome precum respirație îngreunată, durere de cap, senzație de neliniște, amețeală, dureri în piept, tensiune arterială crescută, lipsa coordonării, palpitații, răni care nu se închid, necroze, toate acestea putând reprezenta cauze ale unei hipoxii, adică a lipsei de oxigen.

TERAPIA PRIN OXIGEN HIPERBAR

Terapia de Oxigenare Hiperbară (Hyperbaric Oxygen Therapy) are ca principal scop creșterea cantității de oxigen de la nivelul fiecărei celule și refacerea țesutului pulmonar lezat. Aceasta presupune inspirarea oxigenului pur, în interiorul unei capsule care, comprimată la presiuni mari, aduce o serie de beneficii impresionante, spun reprezentanții clinicii Alpha Medica situată în Voinești, jud. Dâmbovița.

Administrarea oxigenului pur, în cantități mari este calea cea mai sigură către țesuturilor pulmonare private de acest lucru în timpul infecției. Oxigenul creează vascularizație colaterală acolo unde există vase distruse, ischemii, necroze, stimulând celulele să producă anumite substanțe care atrag și stimulează celulele endoteliale necesare vindecării.

„O altă îmbunătățire pe care terapia prin oxigen hiperbar o aduce organismului este aceea că stimulează sinteza și eliberează factori de creștere și celule stem, ceea ce promovează regenerarea și vindecarea țesuturilor. Astfel apare un efect de regenerare al țesuturilor. În același timp, previne leziunile de reperfuzie post-hemoragice, care constau în deteriorarea gravă a țesutului care poate să apară atunci când se reia aportul de oxigen, după o perioadă în care țesutul respectiv a fost lipsit de oxigen”, confirma doamna doctor Ramona Aldea, medic specialist endocrinologie, cu supracompetență în Hiperbarism, colaborator al clinicii Alpha Medica.

Alpha Medica, centru de medicină regenerativă și terapii celulare avansate

Concentrația crescută de oxigen ajută corpul să lupte cu bacteriile dăuntoare, blocând acțiunea lor și întărește sistemul imunitar al organismului.

AFECȚIUNILE DE CARE NE SCAPĂ TERAPIA DE OXIGENARE HIPERBARĂ

În prezent, studiile au demonstrat eficiența și utilitatea oxigenului pur și în alte complicații, precum embolia gazoasă, boala de decompresie, arsuri termice, intoxicații cu monoxid de carbon, infecții și răni greu vindecabile, grefe de piele compromise, oboseală cronică, migrene, anemie severă, hipoacuzie brusc instalată, dar și complementar, ca terapie de suport în afecțiuni precum: Autism, Paralizie cerebrală, Scleroză multiplă, Boala Alzheimer, Boala Lyme, Lupus eritematos diseminat, Neuropatie diabetică etc.

Oxigenarea Hiperbară post-covid recuperează funcțiile organismului și reechilibrează sistemul imunitar. Acest tratament este indicat pacienților ce au prezentat leziuni pulmonare și simptome precum: dispnee (respirația îngreunată), oboseală, astenie, diminuarea capacității de efort, capacitate de memorare și concentrare redusă, dureri musculare.

Terapia de oxigenare hiperbară a fost folosită inițial, cu mare succes, la începutul secolului XX, în timpul pandemiei de gripă spaniolă în SUA, când Orville Cunningham a utilizat oxigenul pur pentru a trata persoanele infectate.

Terapia cu Oxigen Intravenos, disponibila exclusiv la Alpha Medica

Singura camera hiperbară din Dâmbovița se află în localitatea Voinești, la doar 15 minute de Târgoviște. Programările se fac în regim privat, telefonic, iar planurile de tratament sunt personalizate și adaptate condiției pacientului. Un medic specializat în Medicină Hiperbară poate răspunde oricăror tipuri de solicitări din categoria recuperării post-covid și a refacerii funcției pulmonare.

Site: alphamedica.ro

Contact: +40 748 633 422 / +40 754 633 422. Email: contact@alphamedica.ro. Mai multe detalii, găsiți pe alphamedica.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult