15th iunie 2024
Home » Exploziile de la Crevedia. Apar noi acuzații în dosar deflagrației de la stația GPL

Exploziile de la Crevedia. Apar noi acuzații în dosar deflagrației de la stația GPL

de reporterpenet

Şase persoane au murit în urma exploziei produse la sfârşitul lunii august 2023, la o staţie GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. De asemenea, peste 50 de alți cetățeni aflați în preajma stației GPL au fost răniţi.

Raportul specialiștilor arată faptul că incendiul a avut loc din cauza unui nor de gaze care se formase pe un perimetru de aproximativ 40 de metri, inclusiv deasupra clădirii.

În plus, descărcarea GPL-ului a fost făcută cu dispozitive neadecvate dintr-o cisternă mare, într-una mai mică.

Cu toate acestea nu s-a putut stabili cu exactitate care a fost sursa izbucnirii flăcărilor. Specialiștii apreciază că sursa putea fi electrică, termică, mecanică, foc deschis sau electrostatică, potrivit Antena 3 CNN.

Noi acuzații în dosarul Crevedia – ucidere din culpă prin ricoșeu

Potrivit avocatului Adarian Cuculis, ordonanța de 175 de pagini emisă recent în „dosarul Crevedia” dezvăluie noi acuzații grave cu privire la explozia care a zguduit localitatea în 2023 și a dus la pierderea de vieți omenești.

„Unul dintre aspectele majore ale documentului este schimbarea încadrării juridice în cazul familiei Barbu. Mama familiei a suferit arsuri pe 90% din corp, iar soțul ei, martor la tragedia trăită, a suferit un infarct fatal. Acum, procurorii au adus o nouă acuzație: ucidere din culpă prin ricoșeu în cazul soțului. Potrivit ordonanței, Doldurea, Stânga și Flagaș, acuzați deja în dosar, sunt responsabili de decesul soțului prin neglijență gravă, care a dus la explozia fatală. Tragedia a provocat traume majore soțului, care, fiind martor la agonia soției sale, a suferit un stop cardiorespirator fatal”, a precizat avocatul.

Potrivit acestuia, dosarul de la Crevedia este departe de a se fi terminat.

„Dosarul Crevedia ridică și alte aspecte tulburătoare. Familiile victimelor au solicitat daune de milioane de euro, iar fiul soților Barbu, martor și el la tragedie, a fost angajat anterior la Flagas SRL, având cunoștințe detaliate despre operațiunile societății. Acest caz complex continuă să fie investigat, iar noile acuzații aduc în prim plan responsabilitatea gravă a celor implicați și consecințele tragice ale neglijenței. Se așteaptă ca procesul să aducă la lumină toate detaliile incidentului și să se facă dreptate familiilor îndurerate”, adaugă Cuculis.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult