13th mai 2021
Home » Expoziție cu vâzare la Curtea Domnească. Lucrările sunt realizate de elevi

Expoziție cu vâzare la Curtea Domnească. Lucrările sunt realizate de elevi

de reporterpenet
Expoziție cu vâzare la Curtea Domnească. Lucrările sunt realizate de elevi

Expoziție cu vâzare la Curtea Domnească. Lucrările sunt realizate de elevi

Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte găzduieşte expoziţia cu vânzare ”Icoana din sufletul copilului”, eveniment organizat anual în parteneriat cu Şcoala ”Matei Basarab” şi Şcoala ”Coresi” din Târgovişte.

Vernisajul va avea loc, vineri, 7 aprilie 2017 , începând cu ora 10:00, la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185.

Picturile din cadrul acestei expoziţii sunt create de către elevii din clasele V-VII ai Şcolii ”Matei Basarab” şi Şcolii ”Coresi”, unii fiind la prima acţiune de acest fel, şi care au lucrat luni bune la aceste icoane cu drag, sub îndrumarea profesorului lor de desen, Dan Popescu.

Expoziţia cuprinde aproximativ 100 de icoane ortodoxe realizate în exclusivitate de către copii. Tematica lucrărilor este cea a iconografiei creştin-ortodoxe, icoanele fiind realizate în tehnicile tradiţionale, tempera şi ulei pe lemn, sticlă şi carton.

Expoziţie de tradiţie, cu subiect religios, ”Icoana din sufletul copilului” îşi propune să contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualităţii creştine şi la cultivarea talentului lor artistic.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult