17th octombrie 2021
Home » Expoziție de costume românești de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Expoziție de costume românești de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

de reporterpenet

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Asociația “Dar Development” organizează, sâmbătă, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, la o expoziție de costume populare de sărbătoare.

Puteți admira șapte costume tradiționale, atâtea câte fiice au avut Maria, nepoata lui Antonie Vodă din Popești, și Constantin Brâncoveanu (1688-1714), domnul Țării Românești, alături de cei patru fii.

Domnițele Stanca, Maria, Ilinca, Ancuța, Bălașa și Smaranda vor fi întruchipate purtând costume românești de sărbătoare.
Prețioasele costumele fac parte din colecția doamnei Diana Ilisei.

Este binecunoscut faptul că Palatul de la Potlogi a fost construit într-un singur an, în 1698, al zecelea an al domniei, pentru fiul cel mare, Constantin Brâncoveanul, prezumtivul urmaș la tron, iar palatul de la Doicești pentru Matei, fiul cel mic.

Evenimentul este primul din seria dedicată „Zilei Universale a Iei” în cadrul muzeelor dâmbovițene în acest an, sarbatoare celebrată pe 24 iunie, de Sânziene, în țara, dar și de comunitățile românești din întreaga lume.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult