25th septembrie 2021
Home » Expoziție la Tony Bulandra, marca Ciprian Olteanu. „Forme în timp: lemn, piatră, metal”

Expoziție la Tony Bulandra, marca Ciprian Olteanu. „Forme în timp: lemn, piatră, metal”

de reporterpenet
Expoziție la Tony Bulandra, marca Ciprian Olteanu. "Forme în timp: lemn, piatră, metal"

Expoziție la Tony Bulandra, marca Ciprian Olteanu. „Forme în timp: lemn, piatră, metal”

Jurnalistul Ciprian Ştefan Olteanu aduce în fața publicului, vineri, 22 septembrie, la Teatrul Tony Bulandra, prima sa expoziţie – „Forme în timp: lemn, piatră, metal”. Expoziția, care este cu vânzare, începe la ora 18.00.

Realizator radio/Tv, Ciprian Olteau s-a născut într-o familie de artişti – tatăl său pictor bisericesc, mama pictoriţă pe sticlă, fratele profesor de chitară. A fost elev la Școala Populară de Artă „Octav Enigărescu”, clasa de pictură a profesorului Tiberiu Cercel. Ulterior, a obsolvit facultatea de drept.  

„L-am ajutat pe tatăl meu în pictură bisericească încă de mic. Am făcut mult timp grafică de carte, pe vremea când nu existau computere. Iubesc plimbările în natură, mă deconectează, mă relaxează. De aici mi se trage ideea de a face ceva frumos din lemne şi pietre. Imaginaţia mea îmi transformă formele brute din păduri sau de pe malurile râurilor în tot felul de fiinţe fantastice care induc ideea de păsări sau animale”, spune Ciprian.

Astfel a început să culeagă pietre şi lemne cu forme, culori deosebite şi să le dea o faţă care să îi bucure pe cei din jur. 

„Iniţial toate lucrările au fost făcute pentru mine, din pasiune, dar cei din jurul meu care le vedeau şi admirau au spus că sunt egoist că le țin doar pentru mine. M-au îndemnat să fac o expoziţie cu ele. Presat de insistenţă lor am ajuns şi în acest punct în care să am proria expoziție”, mai spune spune jurnalistul.

„Ciprian Ştefan Olteanu reuşeşte să dea noi valenţe formelor rupte din natură creând un dialog profund între structurile amorfe şi propriile sale idei. Prin intervenţii minore asupra lemnului, pietrei sau metalului, el face o trecere subtilă între abstract şi figurativ”, spune pictorul Corneliu Drăgan.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult