25th septembrie 2021
Home » „Expozitie pictură și desen MARIN PETRE CONSTANTIN, la Curtea Domnească

„Expozitie pictură și desen MARIN PETRE CONSTANTIN, la Curtea Domnească

de reporterpenet
"Expozitie pictură și desen MARIN PETRE CONSTANTIN, la Curtea Domnească

„Expozitie pictură și desen MARIN PETRE CONSTANTIN, la Curtea Domnească

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște vă invită duminică, 10 septembrie 2017, ora 17:00, la vernisajul „Expoziției pictura şi desen MARIN PETRE CONSTANTIN –  mărturie plastică a culorii locale a vechiului oras Târgoviste,  in perioada anilor 1970 – 1980”, ce va avea loc la Muzeul de Istorie, str. Calea Domnească, nr.189.

Artistul s-a născut la 13 septembrie 1925 şi a studiat la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” cu maeștrii Camil Ressu, Cornel Medrea, Nicolae Dărăscu, devenind membru al Uniunii Artiștilor Plastici din anul 1955.

A fost profesor de pictură la Școala Populară de Artă din Târgoviște.  În cele circa 80 de lucrări de pictură şi desen se vor putea urmări prin subiectele abordate de artist (peisaj citadin, portret, natură statică) cele câteva perioade de lucru ale pictorului.

Totodată, expoziţia subliniază atașamentul pictorului față de orașul Târgoviște, prin aducerea în varii compoziții, pe nenumărate pânze, a caselor de secol al  XIX-lea, demolate între timp. Mulţumim familiei artistului, d-nei Margareta Iordache Petre şi d-lui Gheorghe Petre, pentru sprijinul acordat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult