3rd martie 2021
Home » „Fântâna de Leac” de la Nucet, loc de pelerinaj

„Fântâna de Leac” de la Nucet, loc de pelerinaj

de reporterpenet

Nucet

Sărbătoare mare la Nucet, de ziua comunei, care pică în aceeași zi cu „Izvorul Tămăduirii”. Mii de credinioși din toate colțurile țării se vor aduna la „Fântâna de Leac” din Mănăstirea Nucet, la sărbătoarea închinată Maicii Domnului.

Slujba va începe la ora 8.00. După săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfinţirea apei sau Aghiasma mică, la, deja, tradiţionalul loc, intitulat “Fântâna de leac”, unde, nu doar cu această ocazie, ci şi în tot timpul anului, mulţi pelerini vin, pentru a lua apã sfinţitã.

Biserica Mânãstirii Nucet este un vechi şi cunoscut monument istoric ce a fost ctitorit de către Gherghina Pârcălab, unchiul lui Radu cel Mare, şi de către soţia sa Neaga, fiind edificată pe locul unde Sfântul Nicodim de la Tismana, ori, probabil, ucenici ai sãi au întemeiat Mânãstirea Nucet, aproximativ, în jurul anului 14 00.

Nucet 2

Jandarmii asigura paza și ordinea

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor asigura ordinea şi siguranţa publică în judeţul Dâmboviţa, urmând să fie prezenţi în zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

Astfel, jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii Nucet și a bisericilor din municipiul Târgoviște (Micro 6) și localitatea Pătroaia, care poartă hramul “Izvorul Tămăduirii”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Reporterpenet.ro şi pe FACEBOOK.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult