29th noiembrie 2021
Home » Finalul intimităţii: Facebook te recunoaşte şi când nu te uiţi la cameră

Finalul intimităţii: Facebook te recunoaşte şi când nu te uiţi la cameră

de reporterpenet

facebook

Dacă te-ai gândit că Facebook ştie prea puţine lucruri despre tine, ultimele tehnologii testate de firma din Menlo Park par scoase din filme înfricoşătoare. Facebook ar putea recunoaşte faţa utilizatorilor chiar dacă aceştia nu se uită la cameră sau au trăsăturile ascunse.

Un algoritm experimental ieşit din laboratoarele Facebook poate recunoaşte feţele oamenilor chiar dacă nu li se vede faţa. În schimb, analizează trăsăturile părului, îmbrăcămintea, forma corpului şi expresiile.

Yann LeCun, şeful laboratorului de inteligenţă artificială de la Facebook a dorit să vadă dacă poate adapta tehnologia deja existentă în momentele când faţa cuiva nu este clară, când nu se uită la fotografii, un lucru pe care noi, oamenii îl putem face, atunci când ne bazăm pe trăsături generale.

„Sunt multe semnale pe care le folosim. Oamenii au aspecte caracteristice, chiar dacă-i priveşti din spate. Îl poţi recunoaşte pe Mark Zuckerberg uşor, pentru că poartă un tricou argintiu“, a spus LeCun pentru „NewScientist“.

Echipa de cercetare a luat pozele din Flickr, aproximativ 40.000. Algoritmul final recunoştea oamenii cu o exactitate de 83% . O aplicaţie de acest fel ar putea recunoaşte oamenii în imaginile de pe Facebook, ar putea face conexiuni mai rapide între evenimentele la care participă utilizatorii şi ar putea să-i recunoască în mulţimi.

Sursa: adevarul.ro

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult