29th noiembrie 2021
Home » „Flori de miere” sau „miere înflorită”. Apicultorii ne spun să consumăm cu încredere mierea care nu arată tocmai bine

„Flori de miere” sau „miere înflorită”. Apicultorii ne spun să consumăm cu încredere mierea care nu arată tocmai bine

de reporterpenet

Ne-am obișnuit cu toții că ambalajul este cel care vinde un produs. Însă, în cazul mierii nu este la fel. Neștiutorii fug de mierea care prezintă pete albe, dar specialiștii spun că e cea mai bună.

Compoziţia mierii diferă de la an la an, dar este un proces normal.
Ea se datorează unui climat care afectează florile şi, în general, înflorirea cristalelor de miere. Chiar şi rasa de albine îi afectează compoziţia.
Prin urmare, nu în fiecare an poţi vedea aceste pete albe în borcanele cu miere.
„Dacă apicultorul tău ţi-a vândut aşa miere, eşti foarte norocos, pe masa ta ai un produs sută la sută natural, care trebuie inclus în dietă.
Acest fenomen se numeşte „înflorire” sau „floare de miere”, lucru care ne certifică faptul că produsul este unul natural şi că în timpul producţiei sale nu s-au folosit incălzirea artificială sau conservanţi”, spune Bogdan Năstase, apicultor din Dâmboviţa.
Apicultor Stupinanastase FOTO Facebook
Apicultorul spune că, indiferent de sursa nectarului sau a sevei, mierea este la fel de valoroasă, iar cristalizarea/ zaharisirea este şi ea o dovadă a faptului că este 100% naturală. Procesul de cristalizare este mai lent sau mai rapid în functie de raportul dintre procentele de fructoză şi glucoză.
Bogdan Năstase, din comuna dâmboviţeană Bilciureşti, este apicultor din tată în fiu. Chiar şi bunicul său avea această îndeletnicire. De când au apărut restricţiile cauzate de pandemia de COVID, a ales să trimită marfa doar prin curier, dar şi direct la domiciliul clienţilor.
Bogdan livrează mierea şi celelalte produse apicole în Bucureşti, Bragadiru Ilfov, Popeşti Leordeni, Otopeni, Corbeanca, Baloteşti, Buftea, Chitila, Chiajna, Mogoşoaia sau Săftica. Pentru comenzi mai mari de 100 lei, transportul este gratuit.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult