25th septembrie 2021
Home » Fostul preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa Ion Miloşioiu, condamnat la trei ani de închisoare

Fostul preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa Ion Miloşioiu, condamnat la trei ani de închisoare

de reporterpenet

Ion Milosoiu

Fostul preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa Ion Mi

loşioiu, trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi pus sub control judiciar, sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Piteşti nefiind însă definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti l-au condamnat la trei ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi pe Ion Miloşioiu, fost preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, trimis în judecată în anul 2013 de către DNA Piteşti sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, care a fost instanţă de fond în dosarul de corupţie al lui Miloşioiu, poate fi atacată cu apel.

Conform deciziei publicate pe portalul instanţelor de judecată, prin sentinţa pronunţată instanţa a dispus, de asemenea, luarea măsurii controlului judiciar faţă de fostul preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa.

 

Tribunalul Dâmbovi?a

În acelaşi dosar în care magistratul a fost condamnat, au mai primit pedepse cu închisoarea alte patru persoane, acuzate tot de fapte de corupţie, respectiv trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Astfel, George Banu a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă, Vişan Eftmie a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, Gheorghe Doican a primit un an şi patru luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă, toţi cei trei fiind, de asemenea, puşi sub control judiciar.

Un al cincilea inculpat în acest dosar, Robert Anghel, fratele lui Vişan Eftimie, în prezent arestat într-o altă cauză, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, la care s-au adăugat pedepse penale primite anterior, în final instanţa dispunând executarea celei mai grele pedepse, de şase ani de detenţie şi patru ani interzicerea unor drepturi.

În vara anului 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe magistratul Ion Miloşioiu, la acea dată preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, acuzându-l de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, în noiembrie 2010, Miloşioiu ar fi pretins suma de 6.000 de euro din care ar fi primit 12.500 de lei de la Anghel Robert şi de la fratele acestuia, Vişan Eftimie, prin intermediul lui George Banu şi Gheorghe Doican. Banii ar fi fost primiţi în condiţiile în care magistratul a lăsat să se creadă că are influenţă şi poate să intervină pe lângă o colegă de-a sa, judecătoare, pentru ca aceasta să dispună judecarea în libertate şi o sentinţă cu suspendare pentru Anghel Robert, arestat preventiv şi trimis în judecată pentru înşelăciune şi recidivist.

Ion Miloşioiu a fost singurul dintre inculpaţii din acest dosar trimis în judecată în stare de libertate, el primind interdicţia de a părăsi ţara, măsură care, pe parcursul procesului, a încetat.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult