22nd ianuarie 2021
Home » FOTO Aproape 2.000 de persoane se pot vaccina în centrul de vaccinare pregătit în incinta Spitalului Județean din Târgoviște

FOTO Aproape 2.000 de persoane se pot vaccina în centrul de vaccinare pregătit în incinta Spitalului Județean din Târgoviște

de reporterpenet

Vaccinarea împotriva Covid-19 se desfășoară fără probleme, în județul Dâmbovița, anunță autoritățile. Până acum s-au vaccinat peste 400 de angajați ai Spitalului.

Aproximativ 900 de cadre medicale au fost vaccinate în cele cinci centre din județ, din care, peste 400 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Unul dintre cele mai importante centre ce vaccinare a fost realizat în incinta Spitalului Județean.

„Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat resursele necesare pentru a avea un centru de vaccinare bine pus la punct. Astăzi sunt 1.940 de angajați din cadrul Spitalului Județean care se pot vaccina în acest centru. Până în prezent, 400 de cadre medicale din cadrul Spitalului Județean s-au vaccinat.”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

A început vaccinarea și în județul Dâmbovița. Câte doze au fost primite

Alte patru centre de vaccinare anti-covid-19 își desfășoară activitatea în incinta spitalelor din Pucioasa, Moreni, Titu și Găești, în cadrul primei faze a imunizării populației împotriva noului Coronavirus. În fiecare cabinet, pot fi imunizate 6 persoane pe oră, așa cum prevede legea.

????????????????????????????????????

„Ar trebui totuși subliniat cel puțin un aspect important ignorat de legislația românească actuală în domeniul Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Raportat la imperativul deschiderii cât mai urgente a școlilor, în Etapa I de vaccinare, alături de lucrătorii din domeniul sănătăţii şi social, ar fi trebuit să fie inclus și personalul din unităţile de învăţământ, în acest moment învățătorii si profesorii neputându-se vaccina împotriva COVID-19”, a spus, la rândul său, primarul Cristian Stan.

Potrivit Prefecturii Dâmbovița, numărul persoanelor vaccinate, de la debutul campaniei de vaccinare, este de 1.346.

În conformitate cu prevederile HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, la acest moment sunt vaccinate persoanele din etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social din sistemul public și privat .

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Platforma de vaccinare a programat un număr dublu de persoane, raportat la capacitatea Centrului de vaccinare din Spitalul Județean 19/01/2021 - 09:11

[…] FOTO Aproape 2.000 de persoane se pot vaccina în centrul de vaccinare pregătit în incinta Spitalu… […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult