13th mai 2021
Home » FOTO Astronomie și fotografie la Runcu, într-o școală de vară

FOTO Astronomie și fotografie la Runcu, într-o școală de vară

de reporterpenet
FOTO Astronomie și fotografie la Runcu, într-o școală de vară

FOTO Astronomie și fotografie la Runcu, într-o școală de vară

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează evenimentul Școala de vară pentru tineret „astronomie și fotografie” în perioada 30 iulie – 2 august 2017, la Runcu, județul Dâmbovița.

În contextul lipsei astronomiei în educația formală (astronomia nu se studiază în școală), Societatea Astronomică Română de Meteori derulează proiectul „Școala de vară pentru tineret: astronomie și fotografie” ce are ca scop facilitarea accesului tinerilor din județul Dâmbovița interesați de astronomie și fotografie la acțiuni de educație nonformală specifice, într-un cadru organizat, susținut de persoane abilitate.

Tabara astronomie RuncuTabara astronomie Runcu

Acțiunile se vor desfășura la Complexul Runcu Stone, după cum urmează:

• Școala de vară de astronomie și fotografie: ateliere de lucru/cursuri/prezentări, teoretic și practic : – Constelații și orientarea pe boltă- Mișcarea bolții cerești- Folosirea hărții cerești și a planisferei- Proiecție program de planetariu- Tehnici de observare a evenimentelor și fenomenelor astronomice- Folosirea telescopului și a echipamentelor astronomice- Tehnici de realizare a astrofotografiilor- Observații astronomice diurne (la Soare) și nocturne (Lună, planete, meteori, obiecte cosmice îndepărtate)• Bibliotecă de carte și publicații astronomice•

Expoziție de astrofotografie

Tabara astronomie Runcu

La școala de vară participă 22 de tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani din județul Dâmbovița preocupați astronomie și (astro)fotografie și 5 organizatori, lectori, lucrători de tineret sau persoane care lucrează direct cu tinerii.

Beneficiind de un cadru natural deosebit la poalele Munților Leaota și de un cer de noapte adecvat unor astfel de activități, lipsit de poluare luminoasă, participanții la școala de vară vor avea acces la o bază materiale bogată și un program educativ nonformal pe tematica astronomiei și fotografiei.

Proiectul este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița în cadrul concursului local de proiecte de tineret și se desfășoară în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița, Runcu Stone Center.

Tabara astronomie Runcu
Școala de vară pentru tineret de astronomie și fotografie este un eveniment în cadrul primei etape a Taberei de astronomie PERSEIDE, ajunsă anul acesta la aediția a 25-a. Partea a doua se va desfășura în perioada 11-13 august când are loc maximum de activitate al celui mai cunoscut curent de meteori, Perseide.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult