29th noiembrie 2021
Home » FOTO Centrul mobil al ISU, o sală de curs în miniatură

FOTO Centrul mobil al ISU, o sală de curs în miniatură

de reporterpenet

Caravana “Fii pregătit!” a sosit pentru prima oară în Municipiul Târgovişte, fiind amplasată în parcarea Praktiker.

În ciuda ploii, târgovişteni de toate vârstele nu au ezitat să viziteze caravana, fiind încântaţi, atât de dotarea acesteia, cât şi de personalul specializat de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa – paramedici SMURD, pompieri, pirotehnişti şi voluntari – care le-a oferit informaţiile dorite.

Vizitatorii au participat la cursuri de pregătire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență, dar şi la prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Cea mai mare atracţie pentru copii au fost filmuleţele animate şi miniatelierul cu „bombiţe”, unde le-a fost explicat, pe înţelesul lor, modul de comportare în cazul găsirii unor elemente de muniţie.

FOTO Caravana “Fii pregătit!” i-a impresionat pe cei mici. TIR-ul special conceput a parcurs până acum peste 35.000 de km în 60 de localităţi

La plecare, toţi participanţii au primit diverse materiale informativ-educative, iar cei mici au primit diplome de participare “Pompier Junior”. Duminică, 03 decembrie, începând cu ora 10:00, Caravana “Fii pregătit!” va poposi în Moreni, fiind amplasată în parcarea Stadionului „Flacăra”.

Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

La un an de când și-a început traseul prin țară, Caravana ‘Fii pregătit’, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, marchează un parcurs total de peste 35.000 km, în toate regiunile țării.

Caravana a ajuns până acum în peste 60 localități din România și a organizat peste 400 de sesiuni în care au fost pregătite mai mult de 20.000 de persoane pentru diverse situații, cum ar fi cele apărute în cazul dezastrelor naturale care pot afecta România: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult