25th iulie 2024
Home » FOTO Complexul “Satul Prunilor” îţi pune totul la dispoziţie: cazare, masă şi recreere

FOTO Complexul “Satul Prunilor” îţi pune totul la dispoziţie: cazare, masă şi recreere

de reporterpenet

satul-prunilor Profil-3

La” Satul Prunilor”, cele șapte vile, fiecare cu o suprafață de 250 mp, au fost gândite şi construite special pentru a satisface cele mai rafinate gusturi. Complexul turistic „Satul Prunilo”r este situat pe o proprietate de 6 ha la marginea pădurii, în comuna Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa.

Răsfaţate de soare, cu o vedere panoramică impresionantă spre trei masive muntoase: Leaota, Bucegi și Baiului, fiecare vilă are un living generos, cu terasă la parter, iar la etaj vă stau la dispozitie trei camere, fiecare cu baie proprie: doua duble twin și o dublă matrimoniala. În fiecare camera există televizor și internet wi fi.

La nici două ore distanţă de Bucureşti, într-o zonă superbă de deal, puteţi peterce clipe de neuitat într-un complex de vile, care dispune şi un de restaurant cu specific local. Totul a fost construit de la zero de către un bucureştean, care şi-a dorit de când era student să facă ceva pentru localitatea din care provine soţia sa.

satul-prunilor 3

Vorbim de complexul “Satul Prunilor”, din comuna Pietroşiţa, cu o capaciatate de cazare de 42 de locuri, în 7 vile identice şi un restaurant în care pot încăpea 100 de persoane. De altfel, restaurantul estea cea mai nouî construcţie dinc adrul complexului, a cărui valoare a fost de 1.227.800 de lei, din care fonduri nerambursabile 859.460 lei.

Proiectul restaurantului a venit în urma finalizării proiectului vilelor. Vilele au fost construite pentru regim self catering, fiecare bucătărie a fost dotată cu bucătărie proprie. Ulterior, practica economică ne-a demonstrat că pentru a pătrunde pe alte segemente de piaţă, respectiv evenimente şi evenimente corporate, avem nevoie de un restaurant. A apărut oportunitatea fondurilor europene şi am accesat măsura 312, prin care urmau să fie finanţate investiţiile în mediul rural pentru dezvoltarea mediului de afaceri. O parte din investiţie a fost neeligibilă, dar o mare parte a fost finanţată prin PNDR. Proiectul a constat în realizarea unui restaurant cu specific local, care să promoveze arta culinară tradiţională locală şi care să creeze locuri de muncă. Avem 8 angajaţi şi sperăm să ne mărim efectivul, pentru că odată cu trecerea unui anumit timp de la începerea activităţii am pătruns pe o piaţă mai pretenţioasă, au apărut cereri noi şi pentru că cererea a crescut şi oferta trebuie să crească şi, implicit, numărul de locuri de muncă. Noi sperăm ca în toamnă să mai facem angajari. Perspectivele sunt oarecum bune”, spune Bogdan Clinciu, managerul şi co-proprietarul complexului.

Foto: Mircea Rosca

Concept turistic integrat

Restauarantul recent construit vine în completarea conceptului turistic complet: masă, cazare şi distracţie. “Acest produs turistic format din cazare şi alimentaţie publică urmează să fie îmbunătăţit printr-un nou proiect, de data aceasta pa măsura 313. Este vorba de o mică bază sportivă situată în apropierea restaurantului. Acum suntem în faza depunerii unui dosar de achiziţii. Putem face drumeţii, orientări turistice. Beneficiem de o zonă superbă. Este motivul pentru care foarte multe firme de traning încep să ne caute pentru că suntem foarte aproape de Bucureşti, da nici două ore distanţă, cu acces direct pe şosea, puţin aglomerată”, mai spune Bogdan.

Restaurant cu specific local – conceptul slow-food

Restaurantul este unul cu specific românesc, însă, bucătarii de la “Satul Prunilor”, nu refuză, dar mai ales onorează cu succes comenzile de bucate specifice altor bucătării din lume.

IMG_20140514_130646735

Conceptul slow-food a apărut drept replică la masa servită la fast-food. Principiul fundamental este promovarea alimentelor tradiționale, a rețetelor culinare locale, a surselor primare de hrană. Conceptul face referire la satisfacerea plăcerilor alimentare cu responsabilitate și conștiință, susține biodiversitatea, dar și agricultura cu impact redus asupra naturii.

Slow food este o pledoarie pentru întoarcerea la plăcerile simple ale vieții, la valorile esențiale, la tradițiile culinare și la micile răsfățuri zilnice. “Toate preparatele noastre sunt naturale, foarte multe dintre ele sunt făcute chiar de noi, altele le aducem din satele din apropiere. La noi, brânza este branză, iar roșia, roșie”, adaugă managerul.

Printre delicatesele pe care le puteţi servi la „Satul Prunilor” amintim: Omleta lui mamaie(ciuperci/verdeturi/legume), ceafă afumată, dulceaţă de casă din fructe de padure, pastă de măceşe, Caltabos de porc taiat in curte, Pastrama de gasca, Branza cu mirodenii fripta pe gratar, Ciorba de afumaturi acrite cu moare, Crema de legume cu crutoane, Shontropele fara de manele, Berbecut fript in tzeapa, Cartofi copti cu umpluti cu branza si afumatura etc.

.

Cazare

In cele 21 de camere ale complexului turistic Satul Prunilor putem găzdui 42 de persoane, în 14 camere duble twin și 7 camere duble matrimoniale. În caz de nevoie, la cerere, se poate suplimenta numărul de paturi.

Satul Prunilor este locul ideal pentru workshop-uri și teambuilding-uri, la fel cum este locul perfect pentru orice vacanta. Este gazda perfectă pentru evenimente diverse, de la nunti și botezuri, până la petreceri sau lansări de produse.

Adresa

Sat Dealu Frumos, Comuna Pietrosita, Judetul Dambovita.
Grupul de vile Satul Prunilor este situat in Comuna Pietrosita, judetul Dambovita, pe drumul de acces DN71, Targoviste-Sinaia, la aproximativ 26 de kilometri de Sinaia.

Coordonate G.P.S.:

N: 45.203328 – E: 25.419388

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult