26th octombrie 2021
Home » FOTO Cum a decurs testarea în caz de „plan roșu” desfășurată de ISU Dâmbovița în Munții Bucegi

FOTO Cum a decurs testarea în caz de „plan roșu” desfășurată de ISU Dâmbovița în Munții Bucegi

de reporterpenet

În data de 19 octombrie a.c., începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa a desfăşurat un exerciţiu de cooperare şi conducere, cu forţe şi mijloace în teren.

Tema exercițiului a fost “Testarea viabilității PLANULUI ROȘU DE INTERVENȚIE AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA în cazul unui accident major pe căile de transport rutier și a modului de aplicare a  PROCEDURII PRIVIND MANAGEMENTUL INFORMAŢIILOR ŞI COORDONAREA RESURSELOR ÎN CAZUL INTERVENŢIILOR ÎN ZONA MONTANĂ’’.

SCENARIUL EXERCIŢIULUI:

Situaţia operativă specială nr. 1

În data de 19.10.2017, la ora 11:00, ISU „Basarab I” Dâmboviţa este anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că, pe drumul DJ 714, pe raza localității Glod, comuna Moroeni, la aproximativ 2,5 km de intersecția DN 71 cu DJ 714, în direcția Sanatoriul TBC, s-a produs un accident rutier, în care un microbuz de transport persoane a intrat în coliziune cu un autoturism, ambele autovehicule părăsind carosabilul. Microbuzul s-a răsturnat pe o parte, iar autoturismul a căzut într-o râpă. În microbuz se aflau conducătorul auto și 12 pasageri, care au suferit răniri, o parte fiind încarcerați. În autoturism se aflau 2 persoane, care au rămas blocate în habitaclu.

Situaţia operativă specială nr. 2

În data de 19.10.2017, la ora 12:30, un turist plecat de la cabana Bolboci spre Șaua Strunga solicită ajutor de urgență deoarece a suferit o accidentare în timpul parcurgerii unui traseu montan, împreună cu un însoțitor. Mai exact, însoțitorul a alunecat pe o pantă abruptă mai bine de 30 metri, accidentându-se grav (dublă fractură de membru inferior stâng), iar apelantul, în încercarea de a ajunge la colegul său, s-a accidentat și el, suferind o fractură de mebru superior drept și multiple contuzii.

CERINŢELE CONDUCERII EXERCIŢIULUI :

 În situaţia operativă specială 1 – declanșarea Planului Roșu de intervenție al jud. Dâmbovița și acţiunile desfăşurate de fiecare structură prevăzută în Plan; În situaţia operativă specială 1.2 – punerea în aplicare a Procedurii de salvare montană; realizarea unei cooperări eficiente între structurile participante.OBIECTIVELE GENERALE ALE EXERCIŢIULUI: verificarea viabilității Planului Roșu; verificarea viabilității Procedurii de salvare montană; verificarea funcționării fluxului informațional-decizional;  antrenamentul forţelor de intervenţie pentru realizarea reacției așteptate la evenimente majore; dezvoltarea deprinderilor de conducere și coordonare a intervenţiei; realizarea unei bune cooperări a forţelor participante.

FORŢE PARTICIPANTE LA EXERCIŢIU:

• Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița;• Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa (ofițeri din comandă, Grupa operativă, Centrul operațional, Serviciul Pregătire pt. Intervenție și Reziliența Comunităților, Serviciul Logistic, Detașamentul Pucioasa, Detașamentul Târgoviște, Detașamentul Titu);• Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmboviţa;• Inspectoratul de Poliție Județean Dâmboviţa;• SRI – Direcția Județeană de Informații Dâmbovița• Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa;• Salvamont Dâmboviţa;• UPU – din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgoviște;• Serviciul de Ambulanță Judeţean Dâmboviţa;• Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Moroeni și Pietroșița;• Filiala Dâmboviţa a Societății Naționale de Cruce Roșie din România;• Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova – Detașament Sinaia;• Serviciul de Ambulanță Judeţean Prahova;

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult