29th noiembrie 2021
Home » FOTO Cum s-a transformat Cinema Independența și zona adiacentă. Astfel de lucrări nu au mai fost ralizate de zeci de ani

FOTO Cum s-a transformat Cinema Independența și zona adiacentă. Astfel de lucrări nu au mai fost ralizate de zeci de ani

de reporterpenet

Proiectul de reabilitare a Cinemagrafului Independeța, clădire simbol a Târgoviștei, precum și sistematizarea zonei aiacente sunt pe ultima sută de metri. Investiția este realizată prin Compania Națională de Investiții și are o valoare de aproximativ 2.000.000 de euro.

De asemenea, lucrările de modernizare și sistematizare a infrastructurii stradale din zona Cinematografului „Independența” sunt realizate din fondurile Primăriei Târgoviște.

100 de noi locuri de parcare

„În contextul în care, cu ocazia Zilelor Cetății din acest an, investiția de la cinematograf va fi finalizată, pentru prima dată în ultimii 30 de ani întreaga zonă face obiectul unui amplu proces de reabilitare. Vor fi oferite locuitorilor din zonă, dar și publicului cinematografului, peste 100 de locuri suplimentare de parcare, rezultate, pe de o parte, din amenajarea zonei din jurul cinematografului care până acum a fost împrejmuită ca și organizare de șantier, dar și, pe de altă parte, pe fondul lărgirii și reabilitării suprafeței carosabile aferente arterei de legătură dintre Bulevardul Libertății și Bulevardul Mircea cel Bătrân”, a precizat primarul Cristian Stan.

Totodată, o parte din parcarea care anterior deservea exclusiv instituțiile administrative din zonă, va deveni parcare deschisă.

Cinematograful „Independența” va avea, după mult timp, o sală multifuncțională modernă, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri și cu multiple posibilități de întrebuințare.

Cinematograful Independenţa a fost construit în 1977 şi avea 668 de locuri. Cinematograful se află în administrarea Primăriei Târgovişte din 2010, după ce a fost preluat de la Regia Autonomă de Ditribuţie şi Exploatare a Filmelor „România Film”.
Singura activitate permanentă care a avut loc în clădire, în ultimii ani, a fost o sală de bingo.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult