13th mai 2021
Home » FOTO De la Pământ la stele. SARM organizează o școală de vară pentru tineret

FOTO De la Pământ la stele. SARM organizează o școală de vară pentru tineret

de reporterpenet


Societatea Astronomică Română de Meteori organizează în perioada 23-30 august 2019 la Runcu în județul Dâmbovița, școala de vară „De la Pământ la stele”, un proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu Dâmbovița din Târgoviște, Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița și Asociația Ucenicul Astronom din Miercurea-Ciuc.

Scopul proiectului „De la pământ la stele” este stimularea implicării tinerilor provenind din minimum 5 județe în activități educaționale cu caracter vocațional în domeniul astronomiei și explorării spațiului cosmic, fotografiei și științelor naturii.

FOTO De la Pământ la stele. SARM organizează o şcoală de vară pentru tineret

Vor fi organizate 9 activități tematice în cadrul școlii de vară vocaționale (expoziții, ateliere de lucru, prezentări, seminarii, sesiuni și aplicații practice): Expoziție de fotografie, Bibliotecă (carte, revistă și publicații de astronomie și astronautică, fotografie, științele naturii), Astronomia și științele spațiale, Fotografie, Științele naturii, Interacțiunea dintre științele naturii și astronomie, Meserii vocaționale, Cum să faci o carieră în meseriile vocaționale?, Analiză și evaluare vocațională a absolvenților școlii de vară.

Vineri, 23 august, de la ora 14:30 va fi vernisată expoziția de astrofotografie găzduită de Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu Dâmbovița din Târgoviște, urmând ca activitățile școlii de vară să se desfășoare în localitatea Dâmbovițeană Runcu unde sunt întrunite condiții adecvate de explorare a naturii și a cerului nocturn, lipsit de poluare luminoasă.

La acțiunile din cadrul proiectului vor lua parte 46 de participanți, dintre care 40 sunt tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani. Vor fi susținute sesiuni teoretice și practice, inclusiv observații prin instrumente astronomice, explorarea bolții cerului și a naturii înconjurătoare, bazele fotografiei și astrofotografiei, dar și prezentarea de oportunități de studiu sau implicare a tinerilor în proiecte educaționale naționale și internaționale de observare și cercetare, menite a stimula abordarea meseriilor vocaționale de către tineri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult