30th iunie 2022
Home » FOTO Furtuna violentă, de zilele trecute, a avariat centrul de recuperare a veteranilor şi militarilor răniţi de la Mănăstirea Dealu

FOTO Furtuna violentă, de zilele trecute, a avariat centrul de recuperare a veteranilor şi militarilor răniţi de la Mănăstirea Dealu

de reporterpenet


Acoperișul clădirii în care se amenajează primul centru din ţară de recuperare a militarilor veterani şi a militarilor răniţi în teatrele de operaţii, a fost distrus de furtuna violentă care s-a abătut, zilele trecute, asupra municipiului Târgoviște.

Tabla de pe acoperiș a fost smulsă pe suprafață mare, iar interiorul clădirii, care se află în curs de amenajare, a fost inundat.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD) „Sf.Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, clădirea din Mănăstirea Dealu, judeţul Dâmboviţa, în care Regele Mihai a urmat şcoala de ofiţeri şi în care se amenajează un centru de recuperare a veteranilor şi militarilor răniţi, a fost afectată de vremea rea din ultima perioadă.

„O furtuna de vară s-a năpustit lovind cu violenţă Centrul de Recuperare şi Refacere pentru Veterani de la Mânăstirea Dealu, Târgovişte. Ai impresia că Dumnezeu a trimis potopul pe pământ, suntem toţi îngroziţi, ne uităm la poze şi nu ne vine să credem. O parte din munca noastră, din păcate, s-a dus… Trebuie să ridicăm capul şi să mergem înainte cu ajutorul lui Dumnezeu”, a scris, pe Facebook, preşedintele AMVVD, Marius Apostol.

Asociaţia Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilitati construieşte primul centru din România destinat recuperării fizice şi psihice a militarilor veterani şi a militarilor răniţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan, cât şi a celorlalti membri ai asociaţiei.

Asociaţia face un apel pentru strângerea fondurilor necesare reabilitării clădirii.

„Haideți alături de noi sâmbătă, 27 iulie 2019 pentru a reclădi ceea ce furtuna a distrus!

Conturile în care se pot face donații către Centrul de Recuperare și Refacere sunt :
LEI : RO55BRDE410SV50716134100
EURO : RO51BRDE410SV50716214100”

Militarii români îşi construiesc spital pentru tratarea traumelor de război. MApN recunoaşte în premieră că militarii suferă de sindrom post-traumatic
Centrul, format din două clădiri (pavilioane) se aflălângă la Mănăstirea Dealu, din comuna Aninoasa, şi are o suprafaţă de 102.000 mp2. Clădirile Spitalului Mănăstirea Dealu au fost ridicate în 1912, când acolo a funcţionat Liceul Militar “Nicolae Filipescu”, unde a învăţat şi regele Mihai.
Ideea înfiinţării acestui centru s-a născut dintr-o suferinţă. Pentru că militarii români, care au fost pe fronturile altora şi care s-au întors acasă cu diferite traume (fizice sau psihice) nu aveau unde să se trateze alături de familie, Marius Apostol, unul dintre militarii grav răniţi în Afganistan, a pus bazele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi (AMVVD). Alături de camarazii de arme s-a gândit să înfiinţeze în ţară primul centru pentru tratarea veteranilor şi a militarilor răniţi.
Spitalul va cuprinde zeci de mini apartamente, în care militarii vor fi trataţi alături de familie, spaţii de tratament, cazare, recreere, locuri de joacă pentru copii, alte facilităţi pentru tratament şi odihnă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult