12th august 2022
Home » FOTO Iubirea supremă pentru căţeii săi îl face pe Bruno Icobeţ să cotinue, deşi alţii ar spune STOP

FOTO Iubirea supremă pentru căţeii săi îl face pe Bruno Icobeţ să cotinue, deşi alţii ar spune STOP

de reporterpenet

Pentru Bruno Icobeţ, câştigătorul celui de-al treilea sezon la Românii au talent, dragostea pentru câinii săi este mai presus decât propria sănătate. Recent, în urma unui antrenament, îndrăgitul promotor al sportului canin s-a accidentat la mâna dreaptă, atunci când arunca un disc.

Dreptaci de meserie, Bruno Icobeţ spune că nu va aştepta ca braţul drept, la care a suferit o ruptură de ligamente, să i se vindece, ci va lucra cu braţul stâng, chiar dacă riscă şi aşa pentru că foloseşte un braţ mai puţin lucrat.

„Mă doare, dar voi continua să îmi antrenez câinii. Nu pot să îi lasa aşa, pentru că abia într-un an mi se va vindeca definitiv braţul”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul”, Bruno Icobeţ.

„Eu trebuie să fiu antrenat foarte bine”

“În sportul ăsta, foarte important este ca eu să fiu antrenat foarte bine, în primul rând. Asta este diferenţa în Disc Dogging şi alte sporturi unde îi spui câinelui şi el se duce, să atace pe cineva, sau să sară peste un obstacol. Eu trebuie să am antrenamentul necesar şi puterea psihică să pot să plasez acel disc la un anumit moment, într-un anumit punct şi el trebuie să îl prindă, pentru că dacă nu fac asta, s-a terminat cu antrenamentul. Câinele nu mai înţelege nimic. Este o legătură spaţiu-timp, corelată cu viteza câinelui şi cu atleticismul lui. Eu fac antrenamente suplimentare singur şi apoi cu câinii. Eu trebuie să mă pregătesc foarte bine, să am mâna pregătită. Trebuie să existe o memorie a muşchilor, iar mişcarea trebuie făcută aproape instinctiv. Nu stau să o gândesc pentru că nu am timp. Ştiu doar că trebuie să fac următorul lucru şi îl fac”, mărturiseşte Bruno Icobeţ.

Trupa lui Bruno Icobeţ, ajunsă celebră după câştigarea concursului de la ProTv, formată din trei minunate exemplare din rasa Border Collie, Blue, Ozzy şi J. s-a mărit cu încă un membru din aceeaşi rasă. Se numeşte Indy şi are un an şi două luni.

„De curând am adus o fetiţă după care am alergat prin Cehia şi Finlanda. E mai mică de înălţime, dar mi-a plăcut foarte mult. Este nebună, balistică pot să spun. Nu îi stă nimeni în cale. Fiind mai mică şi ca dimensiuni şi ca greutate pot să fac anumite lucruri cu care cu cei mari nu pot să fac. Răspunde foarte bine şi am inclus-o în trupă. O să îi depăşească pe toţi. Am luat-o la şase luni şi mi-a plăcut foarte mult. Acum are un an şi două luni. N-am apucat să lucrez prea mult cu ea. O las să mai crească. Sunt fragili cât sunt tineri. O antrenez pe sol. După doi ani, când articulaţiile se întăresc, pot să lucrez cu ea orice”, ne-a spus Bruno Icobeţ, câştigătorul sezonului al treilea de la „Românii au talent”.

Promovează peste tot în ţară „Disc Doggingul”

Disc Doggingul, aşa cum se numeşte sportul pe care îl practică Bruno Icobeţ, este o comuniune între om şi câine. Câinii nu sunt dresaţi ci educaţi să comunice cu stăpânul său, pentru a ştii când şi unde să sară pentru prinderea discului. De aceea, un rol important îl are pregătirea fizică atât a stăpânului cât şi a câinilor.

“La noi în ţară promovarea acestui sport am făcut-o eu, după ce am făcut mai multe demonstraţii în Cluj. Clujul este foarte deschis sau cel puţin, anumiţi oameni din Cluj sunt foarte deschişi la sporturi canine. Tot la Cluj, după ce am terminat cu concursul (nr. Românii au talent) am avut două seminarii pe care le-am susţinut eu, iar anul trecut în octombrie am avut trei invitaţi din afară. Sportul nu implică foarte multă cheltuială. Implică să ai patru-cinci discuri, implică o activitate fizică şi mai ales psihică pe partea umană şi se pare că foarte mulţi evită lucrul acesta”, crede târgovişteanul.

Premiul de 120.000 de euro câştigat i-a permis să le facă viaţa mai frumoasă şi mai „relaxată” patrupedelor, mai ales atunci când vine vorba de deplasări lungi şi istovitoare.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Cum arată noul membru al trupei lui Bruno Icobeţ, câştigătorul de la „Românii au talent”: „O să îi întreacă pe toţi”

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult