7th martie 2021
Home » FOTO Părinţii Soranei Cîrstea, la audieri. Anchetatorii au ridicat la firmă mai multe bunuri

FOTO Părinţii Soranei Cîrstea, la audieri. Anchetatorii au ridicat la firmă mai multe bunuri

de reporterpenet

us-open-2013-sorana-carstea-s-a-calificat-cu-emotii-in-turul-2-101827-1

Ofiţerii DGA au terminat percheziţia aproape de miezul nopţii la depozitul alimentar care aparţine părinţilor tenismenei Sorana Cîrstea, din Târgovişte. Anchetatorii cred că firma familiei Cîrstea are legătură cu dosarul cărnii instrumentat de DIICOT. Dupa mai bine de zece ore, părinţii tenismenei au fost duşi la audieri cu duba jandarmilor.

Ofiţerii DGA au percheziţionat întreg depozitul alimentar deţinut de familia cunoscuitei tenismene Sorana Cîrstea. Mai mult, aceştia au percheziţionat toate maşinile deţinute de firmă, dar şi cele personale. Două persoane, cel mai probabil părinţii Soranei Cîrstea au fost luaţi de anchetatori şi conduşi la sediul DIICOT pentru audieri. Avocatul familiei Cîrstea susţine că în deposit nu există carne ci percheziţiile au vizat nişte afaceri cu societăţile implicate în dosarul cărnii. Anchetatorii au mai ridicat şi mai multe calculatoare şi documente.

“Au fost nişte probleme de afaceri ale doamnei Liliana Cîrstea care au avut legătură cu cauza care se instrumentează de către DIICOT. Aici au fost numai nişte probleme de afaceri. Firma doamnei Cîrstea avea legătură cu firmele din dosarul cărnii”, a declarat Ion Nicolae, avocatul familiei.

Zece persoane au fost reţinute miercuri seară în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse alterate. Cercetările sunt încă în desfășurare la structura centrală a DIICOT.

ACTUALIZARE ora 5:40 Alte două persoane au fost reţinute.

Printre cei duşi la audieri se numără şi părinţii tenismenei Sorana Cârstea, care deţin o fabrică în Târgovişte.

Procurorii DIICOT urmăresc destructurarea a două grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi achiziţionat prin intermediul unor societăţi comerciale din România carne şi ouă din Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania fără să plătească TVA. Marfa ar fi fost apoi vândută către beneficiarul final prin adăugarea TVA. Există şi unele suspiciuni că produsele alterate erau trimise către abatoare pentru a fi procesate şi amestecate cu alte produse ce urmau a fi puse în vânzare.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au realizat miercuri 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia într-un comunicat de presă.

Controale au avut loc şi la depozite din Bucureşti, Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult