15th aprilie 2021
Home » FOTO Stan şi Prisăcaru, contre pe teren, pe tema lucrărilor de pe IC Brătianu. Se lucrează bine ori ba?!

FOTO Stan şi Prisăcaru, contre pe teren, pe tema lucrărilor de pe IC Brătianu. Se lucrează bine ori ba?!

de reporterpenet

Asfaltare ic bratianu 6565

 

Vicepriamarul Cristian Stan, cel care a preluat atribuţiile şi răspunderea pe tot ce înseamnă proiect europea derulat de Primăraia Târgovişte spune că sunt probleme mari de calitate pe Bulevardul I.C Brătianu, în zonele în care constructorul a terminat lucrarea. El a indicat zona de la intersecţia cu sens giratoriu dintre străzile Radu de la Afumaţi şi Petru cercel (zona Catdrala Eroilor).

Din punctul meu de vedere, lucrările acolo au fost făcute prost. Aştept punctul de vedere al dirigintelui de şantier. Pe ceea ce înseamnă planeitatea sunt lipsuri mari. Dacă soluţia pe care o va da dirigintele de şantier va fi de refacere a lucrării, se va reface lucrarea. Se va scoate din nou stratul de uzură şi se va face aşa cum trebuie să arate o lucrare nouă pe bani europeni, pentru că nu ne putem bate joc de aceste fonduri. Până la urmă, noi suntem cei care răspundem. Dacă va fi raport de neconformare, noi nu vom da altă dispoziţie decât să fie refăcut tronsonul respectiv. Problema e la ultimul strat, de patru centimetri”, a declarat viceprimarul Cristian Stan, care, împreună cu primarul interimar Ciprian Prisăcaru au inspectat lucrările de pe IC Brătianu.

Asfaltare IC Bratianu 711

Nu de aceeaşi părere este şi primarul interimat. „Amintiţi-vă ce era pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre RAGC spre Micro 11. A stat aşa mulţi ani de zile. Astăzi găsim IC Brătianu într-o stare foarte bună, aşa cum nu a fost niciodată şi asta e cel mai important. Facem ca lucrările să fie desfăşurate cu celeritate, să fie executate la timp şi calitatea lor să fie una aşa cum a fost ea proiectată”, a spus Ciprian Prisăcaru.

„Sperăm să intrăm în iarnă fără să avem un drum închis sau decapat şi neterminat”

În acest moment, pe IC Brătianu, în zona Catdralei Eroilor se toarnă ultimul strat de asfalt, cel de uzură.

B-dul I.C Brătianu a fost parţial închis. Se toarnă stratul de uzură. S-a terminat cu bordurarea, cu pregătirea zonei pentru asfaltare şi suntem absout siguri că până diseară, toată această porţiune de drum va fi gata şi pregătită să fie redată traficului rutier. Sperăm să intrăm în iarnă fără să avem un drum închis sau decapat şi neterminat”, a mai spus Prisăcaru.

Asfaltare IC Bratianu 0849

Este o lucrare importantă de asfaltat. Avem 5520 de mp, 1200 de mp de trotuare. Practic, cu această lucrare, cred eu că se descongestionează foarte mult traficul rutier pe această zonă. Micro 12 şi Micro11, avem promisiunea constructorului că vor fi finalizate până la sfârşitula cestui an. Va mai fi o lucrare mare în faţa la Petru Cercel, acolo unde se va sparge şi sper ca până la 15 noiembrie să se termine şi acolo”, a adăugat Cristi Stan.

Un total de 175 de milioane de lei pentru cinci cartiere

Anul trecut au început lucrările la cel de-al doilea proiect, PIDU „B”, care prevede lucrări de modernizare în Aleea Trandafirilor, CFR, micro 11 şi micro 12. Proiectul are o valoare de aproape 70 de milioane de lei, din care 55 sunt contribuţie nerambursabilă a Uniunii Europene. Câştigătorii lucrărilor la PIDU „B” sunt Asociaţia SC Construcţii ERBASU S.A. şi SC UTI GRUP S.A. În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de reabilitare drumuri şi spaţii publice, reţele de iluminat şi fibră optică, reabilitare reţele apă – canal.

Zona de acţiune a proiectului PIDU B este:

– Sensul giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltăreţu, pe strada IC Brătianu, până la strada Petru Cercel,

– Strada Petru Cercel, până la Calea Bucureşţi

– Calea Bucureşti până la strada Radu de la Afumaţi

– Strada Radu de la Afumaţi, până la IC Brătianu, cu delimitare spre vest pe limitele loturilor spre Unitatea Militară, incluzând spaţiul urban interior acestei delimitări

– Cartier CFR

– Aleea Trandafirilor

– Micro 11

– Micro 12.

O treime de Târgovişte, schimbată la „faţă”

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) „B”, în valoare de 34 de milioane de euro, va schimba la faţă cinci cartiere: micro 6, Aleea Trandafirilor, cartierul CFR, micro 11 şi micro 12.

Zona de acţiune a PIDU A

Valoarea proiectului este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.
Lucrările vor fi executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

PIDU A vizează doar micro 6. Contractul de execuţie lucrări pentru Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) zona A a fost semnat în 2010, în prezenţa Elenei Udrea.

Se vor reabilita străzi şi trotuare în lungime de peste 7 kilometri, numai în micro 6, se vor amenaja piste pentru biciclişti în lungime de peste 8 kilometri şi se vor amenaja şi construi 2.000 de locuri de parcare. Vor fi amenajate 12 staţii pentru stransportul public local, patru locuri de joacă şi 6 hectare de spaţii verzi. De asemenea, se va schimba instalaţia de iluminat public stradal în lungime de 12 kilometri, vor fi montaţi 400 de stâlpi de înaltă tensiune, dotaţi cu corpuri de iluminat ecologice şi peste 8 kilometri de fibră optică. Nu în ultimul rând se va lucra pe 7 kilometri de reţele de apă, se vor monta 28 de cămine de vane, se vor face 28 de branşamente, 2 kilometri de reţea de canalizare. Lucrările vor fi efectuate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

Asfaltare IC Bratianu 355Asfaltare IC Bratianu 30Asfaltare IC Bratianu 0Asfaltare IC Bratianu 9Asfaltare IC Bratianu 29

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult