25th februarie 2021
Home » FOTO VIDEO A zecea ediție de Marathon 7500, în inima Bucegilor

FOTO VIDEO A zecea ediție de Marathon 7500, în inima Bucegilor

de reporterpenet

 

Clubul Pentru Protecția Naturii și Turism Brașov (CPNT) a organizat în perioada 12-15 iulie, a X-a ediție a Marathon 7500. Competiția a avut loc în Munții Bucegi și după 10 ani a venit cu o schimbare. Organizatorii au pregatit patru trasee, fiecare cu povestea lui.

Lungime: 22 km. Diferenta pozitiva de nivel: 1600 m. Traseu: Salvamont Pestera – Cab. Omu P1, Cab. Omu – Doamnele – Poiana Gutanu P2, Poiana Gutanu – Saua Strunga P3, Saua Strunga – Salvamont Pestera SOSIRE.
„Scopul nostru a fost întotdeauna să facem oamenii să mearga pe munte aşa cum ne place şi nouă să o facem. Marathon 1600 îşi propune să vă ofere o minimă senzaţie din ceea ce înseamnă Marathon 7500: un concurs montan, greu prin diferenţa de nivel mare raportată la distanţa relativ scurtă, alături de un coechipier. Această cursă imită întocmai spiritul 7500, însă doar pe o distanta de 22 de kilometri şi vă va duce prin locurile pe unde concurenţii de la celelalte probe se luptă cu oboseala, cu somnul şi cu timpul pentru a ajunge la aceeaşi linie de sosire”, au precizat organizatorii.

Frumoasa poveste a început în 2009, când o mână de munţomani înrăiţi au decis că Romania are nevoie de o provocare serioasă. Dacă am fi ştiut pe vremea aceea că 90 de kilometri nu înseamnă Marathon, acum ar fi avut probabil un alt cuvant înainte de 7500. Ediţia a 10-a va reprezenta, probabil, ultima care va măsura 7500m diferenţă de nivel, dar nu vă faceţi griji, numele va ramâne acelaşi şi pe siglă şi în sufletele noastre.

FOTO VIDEO Zeci de participanţi la Marathon 7500, concurs desfăşurat, în acest weekend, în Munţii Bucegi
Putini ştiu ca acesta a fost iniţial traseul ales pentru Marathon 7500. Acum 10 ani, însă, limitele erau altele, astfel că a trebuit să renunţăm la ceea ce este probabil cea mai frumoasă parte a traseului: Valea Mălăieşti. Iată că odată cu progresul fantastic al alergării montane a venit timpul să îndrăznim să vă invităm de 4 ori la Omu. Noi considerăm ca după aceşti 9 ani suntem cu toţii pregătiţi.
FOTO Facebook: Marathon 7500

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult