Clubul Pentru Protecția Naturii și Turism Brașov (CPNT) a organizat în perioada 12-15 iulie, a X-a ediție a Marathon 7500. Competiția a avut loc în Munții Bucegi și după 10 ani a venit cu o schimbare. Organizatorii au pregatit patru trasee, fiecare cu povestea lui.
Lungime: 22 km. Diferenta pozitiva de nivel: 1600 m. Traseu: Salvamont Pestera – Cab. Omu P1, Cab. Omu – Doamnele – Poiana Gutanu P2, Poiana Gutanu – Saua Strunga P3, Saua Strunga – Salvamont Pestera SOSIRE.
„Scopul nostru a fost întotdeauna să facem oamenii să mearga pe munte aşa cum ne place şi nouă să o facem. Marathon 1600 îşi propune să vă ofere o minimă senzaţie din ceea ce înseamnă Marathon 7500: un concurs montan, greu prin diferenţa de nivel mare raportată la distanţa relativ scurtă, alături de un coechipier. Această cursă imită întocmai spiritul 7500, însă doar pe o distanta de 22 de kilometri şi vă va duce prin locurile pe unde concurenţii de la celelalte probe se luptă cu oboseala, cu somnul şi cu timpul pentru a ajunge la aceeaşi linie de sosire”, au precizat organizatorii.
Frumoasa poveste a început în 2009, când o mână de munţomani înrăiţi au decis că Romania are nevoie de o provocare serioasă. Dacă am fi ştiut pe vremea aceea că 90 de kilometri nu înseamnă Marathon, acum ar fi avut probabil un alt cuvant înainte de 7500. Ediţia a 10-a va reprezenta, probabil, ultima care va măsura 7500m diferenţă de nivel, dar nu vă faceţi griji, numele va ramâne acelaşi şi pe siglă şi în sufletele noastre.

Putini ştiu ca acesta a fost iniţial traseul ales pentru Marathon 7500. Acum 10 ani, însă, limitele erau altele, astfel că a trebuit să renunţăm la ceea ce este probabil cea mai frumoasă parte a traseului: Valea Mălăieşti. Iată că odată cu progresul fantastic al alergării montane a venit timpul să îndrăznim să vă invităm de 4 ori la Omu. Noi considerăm ca după aceşti 9 ani suntem cu toţii pregătiţi.
FOTO Facebook: Marathon 7500
