„Sunt fascinat de aceste poveşti şi de cum au reuşit popoarele din diferite ţări să îşi spună punctul de vedere. După ce o să mă întorc acasă o să scriu impresiile de la Târgovişte pe blogul meu”, a spus Mathew.

Mathew Thomas lucrează în domeniul IT însă este pasionat de istorie, pe care incearcă să o descopere călătorind. A vizitat toate ţările fostului bloc comunist şi a ajuns la Târgovişte pentru că a vrut să viziteze şi locul unde dictatorul Ceauşescu şi-a găsit sfârsitul.
“Am ales să vin aici, la Târgovişte, pentru că sunt interesat de istorie, în special, istoria recentă, precum Războiul Rece, revoluţiile blocului est-european. Am călătorit în Europa, am vizitat Polonia, Germania şi Serbia. Am auzit că tot ce s-a întâmplat în România este foarte interesant, aşa că am venit să văd cu ochii mei. Sunt pentru prima dată în România. Ştiu despre Ceauşescu că a fost un dictator, că românii au trăit rău pe timpul său”, ne-a spus Mathew.
Indianul a apreciat că locul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, chiar în ziua de Crăciun, s-a păstrat până astăzi şi că autorităţile l-au transformat în muzeu.
“Călătoriile acestea istorice sunt un hobby pentru mine. Îmi place să întâlnesc diferite popoare, diferite culturi şi îmi dau seama că lumea este atât de diferită de cum o vedem noi. Am găsit peste tot  înţelegere. Cred că locul execuţiei soţilor Ceauşescu este încărcăt de emoţie, iar acest muzeu este extraordinar, pentru că ne arată ultimele clipe din viaţa acestui dictator. Cred că sfârşitul lui Ceauşescu era inevitabil. Cred că a fost singurul dicatator care a fost execeutat în blocul est european, dar cred că aşa trebuia să se întâmple”
Mathew a studiat în India şi a lucrat pentru Oracle timp de doi ani, după care s-a mutat în America, păstrându-şi domeniul de activitate.