7th martie 2021
Home » FOTO VIDEO Un român a construit cu 500.000 de dolari un motor de rachetă despre care susţine că este unic în lume

FOTO VIDEO Un român a construit cu 500.000 de dolari un motor de rachetă despre care susţine că este unic în lume

de reporterpenet

FOTO VIDEO Românul care a construit cu 500.000 de dolari un motor de rachetă despre care susţine că este unic în lume. A preluat un proiect abandonat de NASA

Un motor pentru rachete aerospaţiale, despre care inventatorii spun că este primul de acest tip construit în lume, a fost prezentat la sfârşitul săptămânii trecute într-o comună din Vâlcea.

Dumitru Popescu, un român originar din judeţul Vâlcea care locuieşte de mai mulţi ani în Statele Unite, a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute prototipul unui motor numit „liniar aerospike”, despre care spun că este o creaţie adusă în acest stadiu în premieră mondială. Popescu, specializat în inginerie aerospaţială, şi-a prezentat creaţia în weekendul recent încheiat, în comuna vâlceană Stoeneşti.
Dumitru Popescu conduce în Statele Unite un proiect numit ARCA Space Corporation – o corporaţie americană aerospaţială care construieşte rachete spaţiale şi aeronave cu sau fără pilot, în vederea explorării spaţiului, înfiinţată în 2014.
Proiectul făcut public la Vâlcea este un parteneriat între compania din SUA şi un ONG intitulat tot ARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică), înfiinţat la Vâlcea în 1999 de către Dumitru Popescu şi alţi câţiva pasionaţi de rachete şi aeronautică.
Prototipul motorului liniar, care urmează să fie montat pe o rachetă intitulată Demonstrator 3, s-a construit la Vâlcea în doar o lună de zile, după ce s-a lucrat la proiect timp de doi ani. Ar fi „prima rachetă care atinge orbita într-o singură treaptă”.
Premieră mondială: „Noi vom pune în practică primul zbor cu un aerospike nou”

Continuarea, pe Adevărul

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult