12th august 2022
Home » FOTO Zeci de cruci din marmură, distruse în cimitirul din Iedera. Primarul îi bănuieşte pe „satanişti”

FOTO Zeci de cruci din marmură, distruse în cimitirul din Iedera. Primarul îi bănuieşte pe „satanişti”

de reporterpenet

 

40 de mormite au fost profanate, marţi dimineaţă, în cimitirul din comuna dâmboviţeană Iedera, de către persoane necunoscute, care au distrus crucile din marmură. Localnicii au anunţat imediat poliţia care a început o anchetă. Edilul comunei nu exclude ca sataniştii să fi comis fapta, mai ales că nu s-a furat nimic.

„E jaf aici. Cine o fi putut să facă aşa ceva?! S-a mai întâmplat o dată, dar atunci a fost vorba de o singură cruce, iar persoane respectivă a murit. Numai oameni nebuni ar fi putut să facă treba asta, drogaţi, tâmpiţi. A fost şi poliţia aici”, ne-a povestit Cornelia Şelaru.

Cea mai ieftină cruce din marmură costă 2.500 de lei

Oamenii sunt foarte supăraţi de cele întâmplate, mai ales că paguba este una consistentă pentru pensionari.

„Nu se ştie cine a comis fapta. Numai cruci din marmură au distrus. Cele mai frumoase cruci au fost culcate la pământ. În jur de vreo 2.500 de lei e o cruce d-asta. Nu există pază la cimitir”, ne-a spus Gheorghe Teşală, dascăl la biserică.

Localnicii spun că făptaşii ar trebui să facă închisoare pe viaţă. „E prăpăd mare. La mine nu au distrus. La puşcărie ar trebuie să intre cei care au făcut asta. Pe viaţă ar trebui băgaţi. E un păcat foarte mare în primul rând”, spune alt localnic.

Cred că sunt oameni fără suflet, satanişti, drogaţi

profanare morminte 4

„Dimineaţă, la ora 07.30, paznicul primăriei a venit să aprindă o lumânare la mormântul soţiei. După câteva minute a venit şi mi-a spus că în cimitir s-au rupt foarte multe cruci. Sunt oameni care nu au frică de Dumnezeu şi niciun pic de credinţă. Cred că sunt oameni fără suflet, satanişti, drogaţi”, a declarat Vasile Breazu, primarul comunei Iedera.

Edilul spune că are de gând să monteze camere de luat vederi în cimitir pentru a preveni astfel de fapte.

„Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de profonare de morminte”, a declarat subinspectorul Alexandra Niculae, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Pedepsa pentru astfel de fapte este de la 6 luni la 2 ani de închisoare.

profanare morminte 2

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult