26th octombrie 2021
Home » Fumatul, pacoste grea în instituțiile din Târgoviște

Fumatul, pacoste grea în instituțiile din Târgoviște

de reporterpenet

Imagini pentru fumat institutii publice targoviste
În instituțiile publice din Târgoviște se fumează fără nicio jenă. Dovadă stau sutele de sancțiuni date de polițiștii locali în ultimele luni. Sancționați au fost și cei care au consumat alcool pe domeniul public.

În ultimele trei luni polițiștii locali din Serviciul Ordine, Liniște Publică și Pază au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale pentru consum de alcool pe domeniul public și pentru fumat în instituțiile publice.

„Mai exact, 89 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.600 de lei au fost aplicate conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 78 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.250 de lei pentru consumul de alcool pe domeniul public în alte locuri decât cele prevăzute de lege (art. 2, pct. 23 din Legea nr. 61/1991 republicată) și 14 sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice în municipiu (art. 2, pct. 25 din Legea nr. 61/1991 republicată). În ceea ce privește încălcarea unor norme de conviețuire socială, cum ar fi neîntreținerea curățeniei, depozitarea de gunoi pe domeniul public sau arderea de resturi vegetale, polițiștii locali au constatat și sancționat 19 fapte”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Târgoviște.

În plus, Biroul Control a aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.100 de lei pentru cei care nu și-au ridicat gunoiul din fața gospodăriilor.

Cele mai multe amenzi, respectiv 969, au fost aplicate polițiștii locali pentru încălcarea normelor rutiere privind oprirea/staționarea interzisă. Valoarea acestora se ridică la peste 196.00 de lei.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult