26th octombrie 2021
Home » Găești. Festivalul Internațional de Nai ‘Gheorghe Zamfir’, ediția a patra, va avea loc în septembrie

Găești. Festivalul Internațional de Nai ‘Gheorghe Zamfir’, ediția a patra, va avea loc în septembrie

de reporterpenet
Găești. Festivalul Internațional de Nai 'Gheorghe Zamfir', ediția a patra, va avea loc în septembrie

Găești. Festivalul Internațional de Nai ‘Gheorghe Zamfir’, ediția a patra, va avea loc în septembrie

Asociația Culturală Ultima Concept, în parteneriat cu Primăria Găești, organizează, în perioada 7-10 septembrie 2017, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Nai ‘Gheorghe Zamfir’.

Eveniment cultural de referință, Festivalul Internațional de Nai a devenit deja tradiție în orașul natal al Maestrului Gheorghe Zamfir, fiind, actualmente, cel mai important proiect muzical din istoria Găeștiului.

Cea de-a a IV-a ediție va cuprinde o serie de evenimente excepționale, având invitați de marcă, nume de referință la nivel național și internațional care vor purta publicul în universul artei sunetelor prin spectacole de muzică clasică, pop simfonic, folclor și recitaluri ale unor invitați surpriză.

În premieră în România, la Festivalul Internațional de Nai ‘Gheorghe Zamfir’, ediția a IV-a, vor participa 20 de naiști din Coreea de Sud, care vor interpreta în orașul muzicianului român piese excepționale din paleta de expresie a acestui instrument, inclusiv folclor românesc. Totodată, la București, la Hotelul Ibis Nord vor avea loc momente culturale de substanță, care vor avea în centru invitații coreeni.

Așadar, deschiderea Festivalul Internațional de Nai ‘Gheorghe Zamfir’ va avea loc la Găești, la 7 septembrie 2017, unde va fi organizată o conferință de presă și un microrecital pentru invitați. Ziua a doua a Festivalului va fi dedicată muzicii clasice.

Concertul se va desfășura la Sala de concerte a Casei de Cultură din orașul Găești, pe scena căreia Maestrul Gheorghe Zamfir va interpreta lucrări din opere și musicaluri alături de artiștii invitați. Accesul se va realiza pe baza invitațiilor, spectacolul fiind dedicat partenerilor, sponsorilor, oficialilor și reprezentanților mass-media.

Publicul iubitor de muzică de calitate din orice colț al țării, care se va opri pentru câteva ore în orașul dâmbovițean, va fi, cu siguranță, cucerit de magia muzicii pop-simfonice, sâmbătă, 9 septembrie 2017, începând cu orele 19:30, în Parcul Central din Găești. Iubitorii de folclor vor avea, la rândul lor, parte de un regal artistic duminică, 10 septembrie 2017, de la aceeași oră.

Accesul la evenimentele din Parcul Central va fi gratuit.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult