9th decembrie 2023
Home » Geo Badea a reprezentant Salvamont Dâmbovița la una dintre cele mai prestigioase curse cu profil de salvare montană din Europa

Geo Badea a reprezentant Salvamont Dâmbovița la una dintre cele mai prestigioase curse cu profil de salvare montană din Europa

de reporterpenet

Alpinistul și salvamontistul dâmbovițean Geo Badea a reprezentat Salvamont la una dintre cele mai prestigioase curse cu profil de salvare montană din Europa – Dolomites Rescue Race 2023.

Cursa a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, aceasta fiind a a treia participare a lui Badea la evenimentul care a ajuns la cea de-a 12 a ediție.

Delegația Salvamont România s a prezentat cu două echipe integral românești, respectiv „Dacia” și „Carpathia”, iar cea de a treia, „Amicitzia”, a fost mixtă, româno-italiană.

„La start s-au aliniat, de data aceasta, aproape 80 de echipe, mare parte dintre ele, foarte bine pregătite. Profilul cursei a fost același ca în anii precedenți, 1.300 metri diferență de nivel în urcare, traversarea unei creste în sistem via ferrata, coborîre în rapel și alergat cu targa de salvare pînă la sosire. Podiumul a fost ocupat de Italia, Polonia și Cehia. Echipele românești s au prezentat onorabil. Locul 5 pentru Dacia, 13 pentru Amicitzia și 35 pentru Carpathia”, a precizat Geo Badea.

Luni, 9 octombrie, participanții și-au continuat activitatea alpină urcând pe creasta nord-vestică Monte Antelao, The King of Dolomites, 3.265 m., al doilea ca înălțime din Dolomiți, după Marmolada.

„Un munte foarte spectaculos, dar care ți pune la grea încercare abilitățile montane. Pe scurt, un traseu clasic foarte expus, prost marcat, unde asigurarile de orice fel lipsesc cu desăvîrșire și, mai mult decît atît, foarte friabil. Am respirat ușurați, abia cînd am rebvenit la Refugio Galassi. Sincere și călduroase mulțumiri tuturor colegilor români, dar și italieni, alături de care am participat la acest minunat periplu. Mulțumesc, SPJSS Dîmbovița pentru sprijinul moral și material”, a mai spus Geo Badea.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult