12th august 2022
Home » Geo Badea, „pe marginea prăpastiei”, după ce a coborât de pe Vârful Broad Peak (8.050m): „Ascensiune superbă, dar și emoții”

Geo Badea, „pe marginea prăpastiei”, după ce a coborât de pe Vârful Broad Peak (8.050m): „Ascensiune superbă, dar și emoții”

de reporterpenet

Geo Badea, alpinist, salvamontist şi profesor de geografie, a început pe 13 iunie o expediţie dificilă, pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din lume. Expediaţia a durat 40 de zile, dar nu a fost fără emoții.

Vorbim de vârful Broad Peak (8.050m) din Himalaya, al XII-lea ca înălţime dintre cele 14 care depăşesc 8.000 de metri.

Geo Badea a anunțat că și-a atins obiectivul, dar la coborâre era să își piardă viața. A fost găsit în stare critică de un alt alpinist care a abandonat traseul către creastă și l-a salvat. Ar fi fost în agonie când a fost descoperit în zăpadă de Israfil Ashurli, din Azerbaidjan, potrivit stirileprotv.ro. Erau la 7.600 de metri altitudine, în așa numita „zonă a morții”.

„După sacrificii trecute cu bine, am reușit să ating ce mi-am propus. A fost o ascensiune superbă, dar care a avut și emoții pe coborâre. Munții mari se „cuceresc” mai greu. Mulțumesc tuturor celor care mi au fost alături în această perioadă și revenim cu detalii în curînd!”, a scris Geo Badea, pe Facebook.

Geo Badea este un împătimit al munţilor. A traversat de mai multe ori Carpaţii în porţiunile cele mai periculoase şi a escaladat cele mai grele trasee de alpinism din ţară.

În 1996 a demarat proiectul TOP 7 care urmăreşte escaladarea celor mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult