15th iunie 2024
Home » Google a prezentat Android 12. Gigantul tech încearcă să ţină pasul cu Apple

Google a prezentat Android 12. Gigantul tech încearcă să ţină pasul cu Apple

de reporterpenet

Google a prezentat în prima zi a conferinţei Google I/O primele informaţii despre viitoarea versiune a sistemului său de operare pentru smartphone-uri.

Android 12 va avea o nouă interfaţă – este marea informaţie pe care Google a lansat-o în cadrul conferinţei. Se va numi Material You şi este o evoluţie interfeţei precedente, pe care Google o numea Material Design.

Material You, conform celor de la Google, va fi o interfaţă mai personală, mai umană, care se va adapta în funcţie de situaţie şi cazurile de utilizare, oferind şi mai multe posibilităţi de personalizare pentru utilizatori.

Multe elemente ale sistemului de operare vor fi redesenate, inclusiv meniul de notificări. Acestea vor arăta ca nişte bule separate, mult mai colorate şi animate. Contrastul va fi un alt element important, pentru diferenţierea elementelor grafice, precum butoanele.

Google încearcă să ţină pasul cu Apple şi promite că va oferi funcţii mai bune pentru protejarea intimităţii. Concentrate în jurul a trei elemente cheie, localizare, cameră şi microfon, Android 12 va oferi, spre exemplu, o funcţie rapidă pentru dezactivarea microfonului.

Toate opţiunile privind intimitatea vor fi grupate într-un singur loc, care în noua versiune de Android se va numi Privacy Dashboard.

Android 12 va oferi şi funcţie de cheie digitală pentru maşinile compatibile. Aceasta va funcţiona cu pe Utrawide Band sau NFC. În primul caz, deschiderea se face de la distanţă. În cel de-al doilea, telefonul trebuie apropiat de portieră.

Noua versiune de Android, sistem de operare care este instalat pe mai bine de 3 miliarde de dispozitive, va fi disponibilă prima oară pe smartphone-urile din seria Pixel.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult