16th ianuarie 2021
Home » Greșeala fatală care îi putea costa viața pe 4 turiști din București. S-au aventurat în Bucegi, pe ninsoare

Greșeala fatală care îi putea costa viața pe 4 turiști din București. S-au aventurat în Bucegi, pe ninsoare

de reporterpenet

Patru turiști din București au fost în pericol de moarte, duminică, după ce, din cauza cauza ninsorii abundete s-au rătăcit în Munții Bucegi, în zona Muntelui Tătaru.

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa aflată la Baza de salvare montană Peştera a fost alertată, duminică, în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turişti din Bucureşti.
Date fiind condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus şi vizibilităţii scăzute, odată cu lăsarea întunericului aceştia s-au abătut de la traseul marcat, fiind greu de reperat în pădure, necesitând intervenţia promptă a salvatorilor.
Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turişti, muntele Tătaru, alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor şi a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanşă, aceştia au fost nevoiţi să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la cei aflaţi în dificultate.
O a două echipă, formată din alţi doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiştii au fost reperaţi în jurul orei 00:30. Acţiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru împreună cu salvatomontistii au ajuns la cabană Bolboci unde aveau parcate autoturismele.

„Specificăm faptul că turiştii nu aveau afecţiuni medicale, erau extenuaţi şi puţin speriaţi, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operaţiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menţinut permanent legătură cu ei. Îi rugăm pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a judeţului Dâmboviţa, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor şi condiţiile meteo. Solicitaţi cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa”, a precizat echipa Salvamotn Dâmboviţa.
Salvatorii anunţă că în zona montană a judeţului Dămboviţa este grad ridicat de producere a avalaneşelor pentru urmăatoarele zile.
Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa: 0726.686.685
Dispeceratul Naţional Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult