30th iunie 2022
Home » Hai cu mic, cu mare, hai la degustare! Crama Oprișor, la Drinko

Hai cu mic, cu mare, hai la degustare! Crama Oprișor, la Drinko

de reporterpenet

Drinko, primul „fine drinks” deschis în Târgoviște, începe să îi obișnuiască pe clienți cu vinurile bune și nu numai. Deschis, la jumătatea lunii aprilie, Drinko organizează următoarea degustare gratuită de vinuri, vineri, 20 mai.

Așadar, vineri, de la ora 19:00, iubitorii licorilor bahice se pot delecta cu o selecție fină din „Crama Oprișor”.

Sebastian Toma, proprietarul DRINKO, spune că astfel de sesiuni de degustare de vinuri vor avea loc periodic, într-o atmosferă boemă.

Drinko, noul magazin de „fine drinks”, este localizat pe Strada Constantin Brâncoveanu, Nr. 2, din Târgoviște, lângă vechea vulcanizare de la „Doi Brazi”.

Despre Crama Oprișor

Printre primele mențiuni scriptice ale locurilor unde se află Crama Oprișor, în raport cu bogăția pământului prielnic cultivării viei și producerii vinurilor de calitate, descoperim scrierile lui I.C. Filitti. Menționarea, încă din secolul al XV-lea, a moșiilor oltenești de pe Valea Drincei ca proprietăți ale boierilor olteni (printre ei, Neagoe Strahaianul) este continuată, după anul 1688, de preocuparea lui Constantin Brâncoveanu pentru pământurile din zonă, cunoscute pentru producția de vin de cea mai bună calitate.

„Grija lui Brâncoveanu de a se perpetua moștenirea urmașilor săi asupra întinselor moșii ce-i aduceau venituri fabuloase îl determină ca, la 13 august 1708, să emită un document prin care dădea fiului său Matei Brâncoveanu o parte din moșie, unde se specifică în mod deosebit viile care aparțineau de satele de pe Valea Drincei.” (Ion Danilescu, Monografia satului Drincea, Editura Alma, Galați, 2001)

Crama Oprisor- Arta si Vin

În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

În anul 1998, Carl Reh Trading devine Carl Reh Winery și, sub acest nume, îşi continuă activitatea de producător de vinuri românești pentru piața internațională construită de acționarul german.

Ca moment de reper, în ianuarie 2000, Carl Reh Winery a devenit proprietarul Cramei de la Oprișor. Pas cu pas, colinele și versanții ce formează „amfiteatrul” viticol al Golului Drincei au fost replantați cu viță-de-vie, acoperind o arie de 250 de hectare.

După anii în care întregul vin produs la Oprișor a fost dirijat exclusiv spre consumatorii internaționali, am ales deschiderea spre zona românească. În primăvara lui 2001, Carl Reh Winery a lansat pe piața autohtonă primele ediții ale brandurilor VAL DUNA și LA CETATE.

Anul 2008 a adus o schimbare de identitate importantă. Renumele Companiei Carl Reh Winery crescând, a sosit momentul ca brandul CRAMA OPRIȘOR să preia moștenirea și, în spiritul relației tată-fiu, s-o ducă mai departe, dezvoltând-o, cu precădere, spre valorile Olteniei Profunde.

Băuturi pe alese! Primul „fine drinks” deschis în Târgoviște. Când are loc următoarea degustare de vinuri

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Bunea Veronica 20/05/2022 - 14:49

Vreau si eu

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult