5th martie 2021
Home » Hotărâri ale consiliilor locale din mai multe localităţi, atacate de Prefectura Dâmboviţa

Hotărâri ale consiliilor locale din mai multe localităţi, atacate de Prefectura Dâmboviţa

de reporterpenet

Hotărâri ale consiliilor locale din mai multe localităţi, atacate de Prefectura Dâmboviţa
Prefectura Dâmboviţa a atacat, în contencios administrastiv, hotărâri ale consiliilor locale din mai multe localităţi, considerate ilegale.

„Astfel, în exercitarea acestei prerogative constituționale la nivelul județului Dâmbovița, în primul trimestru al anului 2020, au fost identificate 35 de acte administrative emise de autoritățile locale (dispoziții ale primarului/ hotărâri ale consiliului local din Băleni, Brănești, Brezoaele, Buciumeni, Bucșani, Cobia, Comișani, Cândești, Dragomirești, Lucieni, Nucet, Răzvad, Sălcioara, Tătărani, Voinești, Văleni-Dâmbovița) care încălcau prevederile legale în materie de acordare a indemnizațiilor cuvenite demnitarilor (primari/viceprimari) sau a drepturilor salariale ale funcționarilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

Pentru toate actele apreciate ca ilegale s-au formulat acțiuni în contencios administrativ, Tribunalul Dâmbovița fiind învestit cu solicitările de anulare a acestora.

„Îi asigurăm pe această cale pe toți reprezentanții autorităților locale, dar si pe locuitorii județului Dâmbovița ca, în continuare, activitatea de control legalitate acte se va desfășura cu aceeași rigoare și imparțialitate, supremația legii fiind un deziderat a cărui importanță a fost sporită de declararea stării de urgență”, se mai arată în comunicat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult