21st mai 2024
Home » Iluminatul public va fi mai ieftin, în Târgoviște, grație proiectelor cu finanțare nerambursabilă

Iluminatul public va fi mai ieftin, în Târgoviște, grație proiectelor cu finanțare nerambursabilă

de reporterpenet

Iluminatul public de pe 64 de străzi şi 55 de parcări din Târgoviște va fi modernizat, iar consumul anual de energie va fi redus cu 60%. Valoarea investiţiei este de 5 milioane de lei.

„Investiţia vizează în principal scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public cu aproximativ 60%. Lungimea reţelei modernizate în cadrul proiectului este de 55.685 metri şi se propune instalarea unui număr de 1.805 aparate de iluminat cu LED, integrate într-un sistem de telegestiune beneficiind de comunicaţie wireless la nivel de aparat de iluminat”, a precizat edilul Cristian Daniel Stan.

Edilul spune că banii au fost obţinuţi de la Administraţia Fondului de Mediu.

„Suma necesară a fost obţinută în cadrul axei ‘Iluminat Public – Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public’, finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, Primăria Târgovişte accesând banii într-un timp record, în contextul în care sumele alocate la nivel naţional au fost epuizate în numai 7 minute!”, adaugă primarul Târgoviştei.

Acesta este al doilea proiect de modernizare a iluminatului public din ultimii doi ani din municipiu, după ce Primăria Târgovişte a implementat un alt proeict de eficientizare energetică, ce predeve iluminarea inteligentă, pe senzori și cu încărcare solară, la trecerile de pientoni și anumite artere din oraș, în valoare de peste 20 de milioane de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Andrei 01/05/2023 - 11:27

Cine se ocupă de întreținerea acestor investiții ? Sunt stâlpi care pe care ledurile nu s-au aprins niciodată, alții cu leduri defecte, iar alții cu iluminat mixt, adică atât cu bec clasic cât și cu led. Pe hârtie lucrurile poate stau bine, dar în teren …

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult