12th august 2022
Home » Imagini greu de privit! O viitură puternică a rupt drumul din munte și a făcut prăpăd în zona Zănoaga FOTO VIDEO

Imagini greu de privit! O viitură puternică a rupt drumul din munte și a făcut prăpăd în zona Zănoaga FOTO VIDEO

de reporterpenet

O viitură puternică a măturat totul în cale, în Munții Bucegi, în zona Zănoaga. Drumul Județean 714 a fost surpat pe jumătate, iar apa a adus de pe versanți zeci de arbori. Potrivit ISU Dâmbovița, în campingul Zănoaga sunt blocați, în acest moment, 60 de turiști, care așteaptă să se scurgă apa pentru a putea pleca pe o altă rută.

La faţa locului sunt aşteptate utilaje de la Primăria Moroieni şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin SC LDP.
„Urmare a fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, în apropierea cabanei Zanoaga s-a produs o viitură. Pompierii împreună cu jandarmii de la Postul Zanoaga au efectuat o recunoaştere pentru identificarea efectelor produse în campingul din zona în care se aflau 60 de persoane.  Din verificările efectuate nu au fost identificate persoana cu probleme sau care sa necesite asistenţă medicală iar apa se retrage”, potrivit ISU Dâmboviţa.
Drumul judeţean este parţial blocat de aluviuni şi doborâturi, astfel ca nu se poate face accesul de la Zanoaga catre Dichiu.
În weekend este programat festivalul Padina – Peştera. Deocamdată, autorităţile nu au făcut niciun anunţ despre posibila amânsare a evenimentului.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult