30th iunie 2022
Home » Împrumut de la CEC, pentru terminarea Bazinului de Natație

Împrumut de la CEC, pentru terminarea Bazinului de Natație

de reporterpenet

bazi1

Consiliul Local Târgoviște a votat în ședința de luni, contractarea unei finanțări rambursabile interne de peste 18.000.000 lei de la CEC Bank, necesar asigurării cotei de finanțare de 50% de la bugetul local pentru Complexul Turistic de Natație.

Împrumutul are o durată de rambursare de 128 luni, o perioadă de grație de 8 luni și o dobândă de 6,08%.

„Acest proiect vizează o contribuție foarte importantă din partea municipalității și anume 50% din valoarea proiectului. Fără a accesa această finanțare (rambursabilă), nu poate fi derulat acest proiect în continuare. Proiectul trebuia finalizat în octombrie 2014. Cu ajutorul acestui împrumut, reușim să deblocăm situația la proiectul Complexului de natație și chiar vom putea să-l accelerăm. Există acolo și un proiect revizuit, pentru că nu erau prevăzute anumite lucrări în proiectul inițial. Sper să intrăm într-un ritm foarte rapid și să reușim să finalizăm acest proiect până la sfârșitul anului”, a spus Cristian Stan, primarul interimar al Târgoviștei.

Proiect întârziat

Primăria Târgovişte a fost nevoită să recurgă la noi stratageme pentru a ţine pe linia de plutire proiectul european de construcţie a Complexului Turistic şi de Nataţie, realizat pe locul fostei Baze de Agrement Crizantema. Proiectul a fost întârziat, ba pentru că nu exista inginer de şantier, ba pentru că banca a refuzat să mai dea bani adminsitraţiei locale pentru cofinanţare.

646x404 (2)bazin tgv

Complexul de Nataţie şi Turism al municipiului Târgovişte a început în anul 2012. Este un proiect care este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare de 88 milioane lei, din care 50% contribuţie financiară nerambursabilă, 50% reprezintă contribuţie proprie a municipiului.

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a spus că a fost nevoie de o revizuire a proiectului tehnic pentru că o serie de lucrări nu au fost prinse în documentaţia iniţială, a fost nevoie şi de înlocuirea dirigintelui de şantier, iar ADR a aplicat o corecţie financiară de 5% pe procedura de achiziţie, sancţiune pe care primăria a reuşit să o anuleze, deocamdată, în instanţă, pentru că Ministerul Dezvoltării încă mai are drept de recurs.

Complexul ar trebui să fie gata la 26 demebrie 2015, în caz contrar, administraţia locală ar putea primi corecţii financiare.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult