21st mai 2024
Home » În Târgoviște se construiește primul centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar

În Târgoviște se construiește primul centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar

de reporterpenet

Finanțat prin PNRR, cu o valoare de peste 5 milioane de lei, acest centru este realizat cu ajutorul fondurilor nerambursabile. Oricine poate aduce acolo biodeșeuri sau alte deșeuri voluminoase.

De asemenea, sunt permise deșeurile textile, deșeurile din lemn, mobilierul uzat, deșeurile din anvelope, deșeurile de echipamente electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase, deșeurile de cadavre de animale mici, deșeurile de grădină, deșeurile din construcții și demolări.

Primul Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din Târgoviște este în curs de construcție pe Șoseaua Găești. Proeictul are o valoare de peste 5 milioane de lei și va avea o suprafață de aproximativ 2.500 mp.

„Aici vor fi aduse toate deșeurile care nu pot fi colectate în acele pubele de mici dimensiuni. Vorbim de exemplu despre deșeurile din construcții. Locația centrului este cu acces dinspre Șoseaua Găești, într-o zonă nepopulată, pentru că acestea sunt regulile. Este o investiție utilă de care municipiul Târgoviște avea nevoie și o investiție prin care răspundem unor necesități deosebite”, a precizat primarul Cristian Stan.

Valoarea finanțării europene este de 4.558.786, 51 lei, integral nerambursabilă, accesată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1.

„Sperăm că într-un termen cât mai scurt să avem acest centru. Vor fi containere frigorifice care vor prelua aceste deșeuri, după aceea vor fi valorificate, neutralizate în funcție de natura lor. Containerele care vor fi instalate aici în număr de 13, pe fiecare categorie de deșeuri, se achiziționează la nivel național și sper să le avem cât mai repede”, a mai spus primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult