15th iunie 2024
Home » Încă o persoană care a suferit arsuri în exploziile de la staţia GPL din Crevedia a decedat. Bilanţul deceselor a ajuns la 5

Încă o persoană care a suferit arsuri în exploziile de la staţia GPL din Crevedia a decedat. Bilanţul deceselor a ajuns la 5

de reporterpenet

Încă o persoană care a suferit arsuri în exploziile de la staţia GPL din Crevedia a decedat marţi dimineaţă, la Spitalul Floreasca din Capitală. Bilanţul deceselor a ajuns la cinci.

„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar Arseni» București încă unul din pacienții aflați în stare foarte gravă de la începutul internării și care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză și avea arsuri de peste 90% din suprafața corporală.  Adresăm condoleanțe familiei“, a transmis Ministerul Sănătății.

Bărbatul care a murit era intubat și ventilat mecanic, în stare foarte gravă, cu arsuri de peste 90% din suprafața corpului și fusese internat la Bagdasar Arseni. Potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătății, alţi cinci pacienți, care au fost transferați în străinătate, sunt intubați şi ventilaţi mecanic.

Potrivit sursei citate, dintre cei 14 pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, șase sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, doi – la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, cinci – la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

MS mai precizează că au fost externaţi 27 de pacienţi. 12 răniţi în exploziile de la Crevedia au fost transferaţi în străinătate. Dintre aceştia, un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, el fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.

Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.

Unul dintre pacienţii transferaţi la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică. Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Cei doi pacienţi transferaţi în Germania, la Berlin, respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală. Alţi doi pacienţi transferaţi la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic.

Pacientul transferat la Viena, în Austria, respiră spontan, este stabil hemodinamic, având stare clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck – Germania sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

Pacientul transferat la Bergen – Norvegia respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Prezentăm situaţia transmisă de minister:

– Pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic: 1 pacient – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti;

– Pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară: 14, din care: – 6 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti; 2 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” Bucureşti; 5 pacienţi – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti; 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti;

– Pacienţi externaţi: 27

Care este starea victimelor exploziei de la staţia GPL din Crevedia

– Pacienţi decedaţi: 4

– Pacienţi transferaţi în străinătate: 12.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu.

Doi pacienţi aflaţi la Graz, în Austria, cu arsuri pe mai mult de 10% din suprafaţa corpului, au ”patologie chirugicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora”.

Alţi 3 pacienţi cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, iar starea lor nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.

Starea unui pacient aflat în Norvegia, cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, s-a ameliorat.

”Respiră spontan. Stabil hemodinamic. Starea de sănătate s-a ameliorat”, conform raportului MS.

RAPORTUL INTEGRAL POATE FI CONSULTAT AICI

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

mogu.ro 12/09/2023 - 10:38

Cu tristețe în suflet, ne adresăm condoleanțele familiei acestui nefericit care a căzut victimă în teribila tragedie de la Crevedia. Toată lumea ar trebui să ne împărtășim durerea și să fim mai atenți când folosim produse care ne pun în pericol viețile.

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult